NORSK VÅR: Snøen lå heldigvis i haug rundt banen da Nøtterøy tok imot Flint onsdag kveld. Foto: Heine Berntsen 

Kampreferat: Nøtterøy – Flint i første kvalifiseringsrunde til NM

14. mars, 2024

12:50

Ingen kommentar

– Vi ønsker å nå så langt som mulig og gleder oss til videre progresjon, forteller Flint-trener Shaun Constable om NM’s første kvalifiseringsrunde mot Nøtterøy. 

På onsdag klokken 20 møtte Nøtterøy Flint til dyst på Nesskogen Kunstgress Hovedbane. Lokalderbyet inneholder som regel et høyt temperament, og statistikken taler for seg selv: 17 gule kort og to straffer tildelt de siste seks kampene.  

Tallene forteller også nivåforskjellen på de to klubbene; Flint har skåret 43 mål, mens Nøtterøy kun har skåret fire de siste seks kampene. Nøtterøy har heller ikke vunnet, men klarte 3-3 da lagene møttes i 4. divisjon ti dager etter 17. mai i fjor. Det er likevel liten tvil om hvem som er favoritten, med Flint som har vunnet fem av de siste seks oppgjørene. Attpåtil med unormalt mange mål – 7.2 i snitt for å være eksakt. Sist kamp vant Flint hele 10-0 på Flint Esso Arena.  

Denne gangen er det imidlertid på bortebane, og første kvalifiseringsrunde i det gjeve Norgesmesterskapet. 

De 22 utvalgte 

Nøtterøy (4-2-3-1): 

Keeper: Truls Madsen. 

Forsvar: Hauk Tunby – Jakob Slåtto – Erik Magnus Ruud – Thomas Raundalen. 

Midtbane: Henrik Dunsby – Lalo Siwaily – Trym Thodesen – Alexander Hoen – Alf Øivind Aslesen. 

Angrep: Scott Kennedy (kaptein). 

Benken: Haavard Ohrt, Ole Jørgenvåg, Vetle Hejdenberg, Oscar Sørensen, Philip Justad, Lars-Martin Loennechen, Julius Fusdahl. 


Flint (4-3-3): 

Keeper: Kim Bjørkesett. 

Forsvar: Daniel Hersløv – Tristan Brendsrød – Anders Røkaas – Mads Lie Jensen. 

Midtbane: Luis Brendsrød – Kristian Rinaldo Pedersen – Jonathan Elias Svendsen. 

Angrep: Mohamed Srour – Noah Abrahamsen – Adrian Krysian (kaptein). 

Benken: Ragnar Nansen, Emil Nikolaisen, Jostein Bruun, Jacob Gussiås, Viljar Henriksen, Arunvir Singh Aujla, Simon Mekonen, Mons Solberg. 

Kampen minutt for minutt 

0’: Spillerne ankommer under flomlysene på Nesskogen Hovedbane. De er klare for å krige seg gjennom denne første kvalifiseringsrunden i NM på veien mot Ullevaal. 

0’: Kampen blåses i gang av Niklas Elias Bjørkely fra Helgerød IL, med seg på langsidene har han Andrea Ungar Jensen fra Begby IL og Elias Martin Berg fra Teie IF. 

0’: 2005-fødte Noah Abrahamsen, som skåret 16 mål i fjor, tar avsparket for Flint. 

6’: Svendsen med nydelig stikker til Krysian som blir taklet av Nøtterøy-keeperen. Straffe! 

7’: Krysian tar straffen selv og sparket går til venstre og under Madsen som velger riktig vei – 0-1 Flint. 

10’: Svendsen legger lavt inn fra kort hold og ballen spretter rundt omkring i feltet før Raundalen er uheldig og setter ballen i eget mål – 0-2 Flint. 

15’: Svendsen er god når Flint får dominere kampen. Nok en strålende gjennomstikker til Krysian som får avslutte på Madsen som gjør en god redning. Ballen går ut til corner. 

16’: Corneren bokses ut til Rinaldo som prøver seg på en Ronaldinho-skru i krysset fra 25 meter. Men det går bare nesten. 

26’: Rinaldo får gult kort etter stygg takling. Riktig dømt av Bjørkely. 

28’: Etter litt temperatur på matta blir frisparket fra 18 meter tatt av Slåtto som skyter i muren. 

35’: Kampen dabber litt av mens Nøtterøy prøver å ta grep. Flint-spillerne har en selvtillit over seg. 

36’: Nøtterøy prøver å spille ut bakfra. Det blir trøbbel da Krysian går i duell og ballen havner hos Hersløv som setter ballen fra ti meter – 0-3 Flint.

40’: Det blir verre for Nøtterøy. Flint spiller rundt 16-meteren til Nøtterøy før Luis Brendsrød finner Srour som enkelt setter ballen i mål – 0-4 Flint. 

42’: Gult kort til Raundalen etter å ha holdt igjen Srour fra å komme seg gjennom forsvaret. 

45+1’: Pause. Flint har dominert med et stort ballinnhav, som også skaper en del sjanser. Nøtterøy sliter med å fa tak på kampen. 


45’: Gussiås har kommet inn for Krysian, og Bruun inn for Jensen på venstre back for Flint. Nøtterøy har byttet inn Hejdenberg, Justad og Ohrt, får å få bedre grep i andre omgang, som nå begynner.

60’: Abrahamsen header den til Luis Brendsrød som, like utenfor 16-meteren, brenner til på halvvolley. Madsen skytes nærmest inn i målet – 0-5 Flint.  

62’: Gult kort til Tunby etter stygg takling på Svendsen som heldigvis kommer seg opp igjen. 

65′: Gult kort til Hejdenberg.

63’: Røkaas ut og Solberg inn for Flint, Aslesen ut og Sørensen inn for Nøtterøy. Fusdahl kommer også inn for å finne gamle trakter for Nøtterøy.

68’: Bruun slår en lang corner på bakre stolpe der Gussiås står alene og har god tid til å heade ballen i mål. Noe han elegant gjør – 0-6 Flint.

71’: Mekonen inn og Srour ut for Flint.

74’: Nøtterøy sin første ordentlige sjanse. Brendsrød roter bort ballen til Hejdenberg som blir ivrig og skyter tidlig. Reddes av Bjørkesett.

80’: Luis Brendsrød ut og Henriksen inn for Flint.

83’: For et mål! Rinaldo gir ikke opp Ronaldinho-skruen og gjør det riktig denne gangen. Fra 25-meter skrur han den inn på frisparket fra vrien vinkel – 0-7 Flint.

90+1’: Bjørkely blåser i fløyte, og Flint vinner fortjent 7-0.

Tre utmerkelser 

Flints nummer 10 – Jonathan Svendsen – beholdt roen idet han serverte vågale gjennombruddspasninger på lissene til de andre i svart og hvitt. Slik holdt han på stort sett hele kampen. 

Kristian Rinaldo Pedersen viste sin klasse da han skåret dagens mål – om ikke rundens mål! Frisparkposisjonen skulle være umulig å skåre fra, men det satt ikke en stopper for Rinaldo. Og hvilken fart og skru ballen fikk på veien til det lengste krysset. Her har elevene hans på Wang fått et prakteksempel av hvordan det skal gjøres. 

Daniel Hersløv løp stort sett hele kampen. Opp og ned høyre flanken fra sin kjente backposisjon. En flott innsats som til tider inneholdt teknisk brillianse, for ikke å nevne en flott avslutning som sikret 3-0-målet.  

Flint Ultras må også nevnes. Det var ikke mange tilhengere som hadde møtt opp i regnet, kanskje bare noen dusin. Men Flint Ultras – de hørtes godt! 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *