Kattunger dumpet i veikanten – Dyrevernalliansen utlover dusør

19. september, 2023

07:59

Ingen kommentar

Dyrevernalliansen utlover en dusør på kr 15.000 for tips som kan føre til oppklaring av saken om kattungene som ble dumpet i veikanten i Dyrsøveien i Andebu.

Mandag forrige uke ble det funnet en død kattunge langs Dyrsøveien, og enda en kattunge med brukket rygg og bakbein, samt larver i pelsen, dagen etter. Katten måtte avlives, ifølge Sandefjords Blad. Kattene har trolig blitt dumpet der. Nå utlover Dyrevernalliansen en dusør på 15.000 kr for de eller dem som har opplysninger som kan føre til oppklaring av denne saken.

– Noen har etter alt å dømme med vitende og vilje slengt disse kattene ut av bilen for å dø i veikanten. Dette er et skrekkelig og hjerteskjærende eksempel på kattedumping, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

Å hensette dyr i hjelpeløs tilstand er ulovlig. Maksimumsstraffen for brudd på dyrevelferdsloven er tre års fengsel.

Dyrevernalliansen har opprettet dusørfondet for å bidra til at flere dyremishandlingssaker blir oppklart og har et håp om at noen kan ha sett eller hørt noe som kan føre til oppklaring av denne saken.

– Disse kattene overlevde ikke dumpingen. Den ene var allerede død, og den andre var hardt skadet og full av larver. Saken illustrerer et dystert og omfattende problem: katter blir dumpet over en lav sko, uten fnugg av hensyn til deres egenverdi, sier Kleveland.

Publikum som har tips i saken, kan sende dem til: publikum@dyrevern.no. Disse videresendes til politiet, som vil kunne etterforske saken dersom de får inn relevante tips. Du kan tipse anonymt.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *