24. november er det Grønn fredag! FOTO: John Petter Nordbø

Klart for grønt motsvar til “Black Friday”

21. november, 2023

07:56

Ingen kommentar

Fredag 24. november er byttedagen Grønn fredag. I år er det rekordmange arrangementer landet rundt.

– Hvert år tenker jeg at i år har butikkene kanskje kommet på noe bedre enn å bidra til kjøpepress med dårlige salgstilbud, men så fortsetter stadig kjøpefesten på Black friday og i hele november, sier Benedicte Sivertsen, leder i DNT ung.

Hun trøster seg med at i takt med at salgsfenomenene forsetter, øker også interessen for motsvaret “Grønn fredag” som DNTs ungdomsorganisasjon har arrangert årlig siden 2016. I år er det nye rekord med 20 gjenbruksarrangementer landet rundt.

– Jeg tror den store interessen for Grønn fredag handler både om at folk ønsker å bruke mindre penger, og at mange ønsker å leve mer bærekraftig gjennom å forbruke mindre, sier Sivertsen.

Bruktkupp

På Grønn fredag-arrangementene er det mulighet for å bytte, selge eller kjøpe brukte friluftsklær- og utstyr.  Mange steder kan man også lære å reparere noe som er ødelagt for å gi det et lenger liv.

– Jeg forstår godt at mange trenger å gjøre gode kjøp om privatøkonomien er stram. Derfor er det så viktig at vi har mange muligheter for brukthandel, at vi har en kultur for gjenbruk og videreutvikler utlånsordninger for utstyr, sier DNT ung-lederen.

Hun peker på at det er et stort dilemma at mye av friluftslivet har et høyt forbruk av klær og utstyr.

– Vi som elsker naturen må ta vare på den gjennom et mer bærekraftig friluftsliv. Det er mulig, og Grønn fredag er et bidrag!

Her er det arrangementer:

Oslo
Lørenskog
Drammen
Larvik
Tønsberg
Skien
Kongsberg
Lillehammer
Hadeland
Rakkestad
Bergen
Stavanger
Kristiansand
Trondheim
Ålesund
Bodø
Mo i Rana
Tromsø

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.