Klart for Norges største miljødugnad for barn!

15. mars, 2022

09:48

Ingen kommentar

Denne uka gikk startskuddet for den tiende utgaven av Batterijakten. I løpet av tre uker skal over 16.000 fjerdeklassinger konkurrere om å samle inn flest mulig brukte batterier og levere dem til gjenvinning.

Batterijakten er en landsdekkende skolekonkurranse for fjerdeklasse, hvor elevene lærer om gjenvinning, kretsløpstenkning og hvordan vi kan bli bedre på å ta vare på jordas ressurser.

– Sammenlignet med oppstarten i 2013, er det dobbelt så mange klasser påmeldt i år. Det er tydelig at Batterijakten vekker både konkurranseinstinkt og engasjement, og at det er behov for aktiviteter der elevene selv kan bidra til å hjelpe jordkloden vår, sier Julie Vestgren Pettersen, prosjektleder i Miljøagentene.

Det er organisasjonen Miljøagentene som står bak konkurransen, i samarbeid med Batteriretur, VARTA og Clas Ohlson.

– Innsamling av batterier og annet EE-avfall er en viktig del av vår bærekraftstrategi. Miljøagentene og Batterijakten har hjulpet Clas Ohlson å sikre nye vaner hos kundene, slik at flere batterier går til gjenvinning. Som butikksjef i Clas Ohlson har jeg selv sett den store påvirkningskraften barna har på de voksne i sine familier, sier butikksjef Asad Durrani på Clas Ohlson Lambertseter.

Siden oppstarten i 2013 har over 100.000 elever landet rundt samlet inn over 686 tonn husholdningsbatterier. Det er nok batterier til å fylle 57 store lastebiler. Elevene samler batterier og kan bytte disse i klistremerker når de leverer batterier til gjenvinning i en Clas Ohlson-butikk. Klistremerkene konverteres senere til poeng av læreren.

Hovedpremien, som er på 20 000 kroner, oppfordres elevene til å bruke på miljøfremmende aktiviteter for hele klassen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *