PUSSET OPP: Hotelldirektør Torgeir Flåteteigen Birkeland viser frem restauranten, som har blitt ny, lys og fin – med utsikt over havna.

Klubben skal bli «the place»

29. august, 2021

11:16

Ingen kommentar

Hotel Klubben har ambisjoner om å bli «the place» – stedet som er naturlig å oppsøke om man vil oppleve eller synes i bybildet. Direktør Torgeir Flåteteigen Birkeland har ingen planer om å slappe av etter en hektisk sommer.

BENTE WEMUNDSTAD tekst og foto

Det har vært fullt på Quality Hotel Klubben i sommer, i likhet med i fjor sommer – til tross for manglende sommerrevy på grunn av korona.

Rekordsommer

–Vi har mange gjester som opplever Tønsberg for første gang, men vi har også gjester som faktisk bor her og vil være turist og bo på hotell i egen by, sier Torgeir Flåteteigen Birkeland.

–Vi har hatt en rekordsommer, rett og slett. Med sydenvær og yrende folkeliv i byen er ingenting bedre enn Tønsberg.

Birkeland er forholdsvis ny i jobben, og tiltrådte i mars 2020 etter mange år ved Thon Hotel Horten. Han bor på Nøtterøy, og synes det er veldig bra at han slipper å kjøre forbi det tradisjonsrike Hotel Klubben mer.

De 146 rommene har stort sett hatt folk i seg i hele sommer, men nå begynner det å roe seg ned. Fra turister går satsningen mot kurs og konferanser, og Birkeland sier det lokale bedriftsmarkedet er flinke til å bruke lokale tilbud.

–Dessuten er det et godt samarbeid oss hotellene imellom. Ikke alle konferanser og kurs passer her, og da anbefaler vi et av de andre hotellene – og vice versa.

Pusset opp

Hotel Klubben har gjennomgått endringer i løpet av den nedstengte koronaperioden. Alle superior-rommene er pusset opp, og restauranten har blitt ny, lys og lekker med nydelig utsikt utover havna. Torgeir Flåteteigen Birkeland sier det er en annen atmosfære her enn på restaurantene på brygga. Restauranten har fått ny sjef som begynte i september i fjor; Marcos Scorza. Han har tidligere jobbet på Grand Hotel og Engø gård.

–Nå har vi flinke folk i alle ledd, og de ansatte har vært helt eksepsjonelle. De gikk fra en permittert tilværelse og rett inn i den mest hektiske tiden på jobb uten å blunke, skryter direktøren.

SUPERIOR: Noen av hotellrommene, de såkalte superior-rommene, har blitt pusset opp. Her er det soveplass til en hel familie, ifølge hotelldirektør Torgeir Flåteteigen Birkeland.

–I tillegg har vi hatt sommeransatte ungdommer fra Tønsberg, og det er en hyggelig tradisjon. Vi vil gjerne gi ungdommene en sjanse til å få arbeidserfaring og noe på CV-en.

Afternoon Tea

Nå som høsten lurer og turistene blir mer og mer sporadiske, satses det på konsepter som «Afternoon Tea» på ekte britisk manér.

–Dette konseptet er under utvikling, og vi holder i disse dager på å sette datoer, sier Birkeland, som ikke tør si noe om verken muffins med lemoncurd eller tevalg.
–Marcos har full kontroll på menyen.

Til tross for en sommersesong på hell, er det full aktivitet i byggets andre etasje, der restauranten holder til. Den skal holde åpent hver dag hele året, og maten de serverer er hjemmelaget.

–Marcos tar ingen snarveier når det kommer til mat, sier Birkeland.

Oppussingen av hotellet fortsetter, og nå er det de vanlige hotellrommene som står for tur.

–Vi oppgraderer i jevn takt, og håper også vi kommer i gang med utsiden snart, sier Birkeland.

Samtidig er han klar over at Hotel Klubben er et tradisjonssted i Tønsberg, og at det hviler et ansvar på dem i så måte.

–Det er så morsomt å snakke med gjester som har vært her i mange år – jeg får høre mange morsomme historier, sier han.

bente@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *