Kom og se Norgesmesterskap i kaninhopping

Til helgen samles de klassifiserte elitekaninene til konkurrering på Stall Verdens Ende på Tjøme.

5.-7.juli arrangerer Norges Kaninhopperes Landsforbund konkurranse, og her vil over 100 kaniner kjempe om de gjeve NM-titlene. Kaninhopping er en sport der fører og kanin er et team. Det brukes godkjente dommere i alle grener, og vinneren er den som hopper med minst antall feil og på kortest mulig tid. Det konkurreres også i høydehopp og lengdehopp.

Kaninene som skal delta i NM har trent lenge, ofte i flere år for å kunne delta, og de har vært med i mange mindre konkurranser tidligere for å kunne kvalifisere seg.

Det finnes fire ulike grener: Rett, Kroket, Høyde og Lengde, hvor man må kvalifisere seg opp fra Lett, Middels, Vanlig, Elite og Veteran. Ved NM kåres det Norgesmestere i Elite og Veteran i alle grener.

Kaniner kan starte å hoppe når de er fire måneder gamle, og alle kaniner må starte i de letteste klassene, Rett lett og Kroket lett. Disse klassene egner seg for alle kaniner, hvor samtlige kan hoppe med riktig trening, uansett alder og rase.

I år er Grenland Kaninhoppere og Horten Kaninhoppere hovedarrangører av NM. I tillegg finnes klubbene Modum og Omegn Kaninhoppere, Sprett Kaninklubb i Trøndelag og Vansjø Kaninhoppeklubb i Østfold.

Under Norgesmesterskap i kaninhopping kan man i tillegg se sporten kjepphest, marsvinutstilling og hilse på alpakkaer.

Idrettsleder?

Trenger laget ditt penger?
Eller kanskje mer publisitet?

Begge deler, kanskje?

SE HER!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.