Har vunnet flere kontrakter for undervannsfartøy

13. juli, 2022

09:45

Ingen kommentar

Kongsberg Maritime og divisjonen Sensors and Robotics om inngåtte kontrakter verdt over 450 millioner kroner for de autonome undervannsfarkoster (AUV), HUGIN, i andre kvartal 2022. Dette inngår i den sterke ordreinngangen som Kongsberg Gruppen rapportert ved fremleggelse av selskapsresultatet i dag.

Kontraktene er med både nye og eksisterende kunder.

Bruken av autonome fartøy er en viktig brikke i arbeidet for bærekraftige havområder. AUV-ene kan operere autonomt over lengre perioder, og samler vitale data om havenes tilstand og gjennomfører undersøkelser på en svært kostnadseffektiv måte sammenlignet med tradisjonelle metoder.

— De siste kontraktene er et resultat av flere års innsats, og viser at vi har truffet med våre løsninger og teknologi i markedet. Vi ser at kunder tar i bruk undervanssfarkoster i en rekke ulike applikasjoner, og vi tror at denne bruken av disse vil øke ytterligere i årene som kommer, sier SVP Stene Førsund, Kongsberg Maritime.

Den første prototypen av HUGIN gjorde sitt første dykk i 1993, og siden den gang har Kongsberg Maritime vært en ledende aktør innenfor feltet. HUGIN-serien består av flere AUV-er med ulike konfigurasjoner, størrelser og dybdeklassifiseringer, og kan derfor tilby komplementære løsninger i et økende marked.

— Vår utvidelse av HUGIN-modeller i porteføljen har blitt veldig godt mottatt i markedet og har utvidet vårt nedslagsfelt i det voksende marked for marin robotikk. Våre bærekraftige løsninger er sikrere og mer kostnadseffektive sammenlignet med konvensjonelle løsninger i det maritime domenet, sier Thomas Nygaard, Kongsberg Maritime.

HUGIN AUV-ene karakteriseres av god styrbarhet og høy stabiliseringsnøyaktighet. De er meget allsidige og kan derfor gjøre nytte innenfor en rekke områder, som for eksempel olje og gass, fornybar energi, forskning, forsvaret med flere.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *