Kosmetiske tannbehandlinger mer populære enn før

8. februar, 2022

11:25

Ingen kommentar

Stadig flere nordmenn benytter anledningen til å fikse på tennene. Der regulering tidligere var forbeholdt ungdommen, og forbundet med store og ubehagelige klosser er den moderne behandlingen rask, og nærmest helt usynlig.

Tidligere var fast, pålimt apparatur i form av klosser utenpå tennene det eneste alternativet for regulering. I dag er reguleringstilbudet et helt annet. Det er én av grunnene til at stadig flere voksne velger å regulere tennene sine. Hos Colosseum Tannlege Majorstuen merker de økt pågang fra voksne som ønsker å regulere tennene sine.

– Før var det ikke så aktuelt for voksne pasienter å regulere tennene sine da det eneste tilbudet som fantes var fast apparatur som er ganske synlig i tillegg til at det kan føles ubehagelig. Nå som vi kan regulere tennene med en serie avtakbare og nærmest usynlige skinner, har det blitt aktuelt for flere, sier Harald Eggen Linnebo, tannlege og fagleder ved Colosseum Tannlege Majorstuen.

«Usynlig» tannregulering

Den usynlige tannreguleringen «Invisalign» har blitt et populært alternativ for voksne som ønsker en diskré tannregulering med raskt synlige resultater.

– Behandlingen består av et sett med avtakbare skinner som er utviklet slik at de synes veldig lite. De du slipper veldig tett på vil naturligvis kunne se de, men i praksis er det veldig få som oppdager at du har disse skinnene, fortsetter Linnebo.

For å avgjøre om behandlingen passer dine tenner gjennomføres en gratis konsultasjon. Konsultasjonen vil gi deg informasjon om hvor lang tid det vil ta å få tennene du ønsker deg, og hva det vil koste. Før behandlingen vil tannlegen også lage en digital animasjon som viser deg hvordan tennene dine vil bevege seg gjennom behandlingsløpet.

Rask og hygienisk behandling

– I starten av behandlingen får pasienten utlevert de fleste, eller alle, skinnene. På den måten er det enkelt for pasienten selv å bytte skinnene i henhold til det som er avtalt med tannlegen, sier Linnebo.

Skinnene skal være på hele døgnet, men kan tas av når du spiser eller pusser tennene. Det gjør Invisalign til den mest hygieniske tannreguleringen på markedet. Behandlingen er enkel, men krever likevel litt disiplin, da det er avgjørende at man bruker skinnene hele tiden for å oppnå ønsket resultat.

– Med unntak av når man spiser og pusser tennene skal skinnene alltid være på. For å gjennomføre en slik behandling må man derfor være disiplinert, men min erfaring er at alle får dette til uten problemer, avslutter tannlegen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *