FOTO: Pexels

Kraftig krimfall siste to år

BILDET: Kriminaliteten har vært i endring de to siste årene, viser forsikringstall. Foto: Pexels

Under koronaperioden har det vært færre bolig-, hytte- og bilinnbrudd, viser forsikringstall. Også antallet biltyverier har gått ned.

Fra 2020 til i fjor sank antallet boliginnbrudd meldt til forsikringsselskapene med 18,6 prosent, og endte på 23.780 innbrudd, viser tall fra Finans Norge. Fra 2019 er nedgangen 11 prosent.

– Koronarestriksjoner og økt kontroll på grenseovergangene gjorde det vanskelig å være mobil vinningskriminell på innbruddsturné i Norge, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

Han mener kriminalitetstallene etter hvert kommer til å nærme seg nivået de lå på før koronapandemien.

– Jeg tror vi kan regne med økt aktivitet av vinningskriminelle gjennom våren og sommeren. Det er noe helt annet å være kriminell når du slipper å ta koronatest på grensen med bilen full av tyvgods, sier Clementz.

Antallet hytteinnbrudd sank med 21,2 prosent i fjor, ned til 805 innbrudd.

I fjor fikk forsikringsselskapene inn melding om 1.804 biltyverier, ned 29,2 prosent fra året før. Antallet bilinnbrudd lå på 4.492, en nedgang på 11,6 prosent fra 2020.

– Siden 2019 har antallet biltyverier gått ned med rundt 35 prosent. Vi er heldigvis i en helt annen posisjon enn i Sverige, der det stjeles rundt ti ganger så mange biler som her i landet. Hovedårsaken er at Sverige ligger nærmere landene de stjålne bilene uttransportertes til, sier Sigmund Clementz i If.

I fjor ble det meldt om 13.563 stjålne sykler til forsikringsselskapene. Året før ble det stjålet 15.074 sykler. Det er en nedgang på rundt 10 prosent.

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.