FOTO: Pexels

Kraftig krimfall siste to år

15. mars, 2022

10:33

Ingen kommentar

BILDET: Kriminaliteten har vært i endring de to siste årene, viser forsikringstall. Foto: Pexels

Under koronaperioden har det vært færre bolig-, hytte- og bilinnbrudd, viser forsikringstall. Også antallet biltyverier har gått ned.

Fra 2020 til i fjor sank antallet boliginnbrudd meldt til forsikringsselskapene med 18,6 prosent, og endte på 23.780 innbrudd, viser tall fra Finans Norge. Fra 2019 er nedgangen 11 prosent.

– Koronarestriksjoner og økt kontroll på grenseovergangene gjorde det vanskelig å være mobil vinningskriminell på innbruddsturné i Norge, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

Han mener kriminalitetstallene etter hvert kommer til å nærme seg nivået de lå på før koronapandemien.

– Jeg tror vi kan regne med økt aktivitet av vinningskriminelle gjennom våren og sommeren. Det er noe helt annet å være kriminell når du slipper å ta koronatest på grensen med bilen full av tyvgods, sier Clementz.

Antallet hytteinnbrudd sank med 21,2 prosent i fjor, ned til 805 innbrudd.

I fjor fikk forsikringsselskapene inn melding om 1.804 biltyverier, ned 29,2 prosent fra året før. Antallet bilinnbrudd lå på 4.492, en nedgang på 11,6 prosent fra 2020.

– Siden 2019 har antallet biltyverier gått ned med rundt 35 prosent. Vi er heldigvis i en helt annen posisjon enn i Sverige, der det stjeles rundt ti ganger så mange biler som her i landet. Hovedårsaken er at Sverige ligger nærmere landene de stjålne bilene uttransportertes til, sier Sigmund Clementz i If.

I fjor ble det meldt om 13.563 stjålne sykler til forsikringsselskapene. Året før ble det stjålet 15.074 sykler. Det er en nedgang på rundt 10 prosent.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *