Kronprins Haakon 2021. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff.

Kronprinsen besøker Vesar

22. august, 2022

08:38

Ingen kommentar

Kronprinsen besøker avfallsselskapet Vesar og kunnskaps- og opplevelsessenteret ved Den Magiske Fabrikken i Tønsberg 7. september.

H.K.H Kronprins Haakon besøker Vesar og kunnskaps- og opplevelsessenteret onsdag 7. september.  Den Magiske Fabrikken er et eksempel på sirkulær økonomi i praksis, med gjenvinning av matavfall til klimavennlig drivstoff og produksjon av ny mat.

Det er Vesar, avfallsselskapet i Vestfold, som står bak kunnskaps- og opplevelsessenteret, som er spesielt rettet mot barn og unge. Her får 6. og 9. trinns elever fra Vestfold undervisning i bærekraft, fornybar energi og en mer miljøvennlig adferd.

Omvisning i biogassanlegget

Kronprinsen vil få se og oppleve mye av det samme som elevene får ved et besøk ved senteret. Kronprinsen vil få en omvisning biogassanlegget hvor matavfall fra ca. 1,2 millioner innbygger fra Østlandsområdet gjenvinnes til klimavennlig biogass, verdifull biogjødsel og grønn CO2 til produksjon av ny mat. Han vil også få en omvisning i kunnskaps- og opplevelsessenteret, veksthuset hvor det dyrkes klimatomater, og få snakke med både formidlere, elever og samarbeidspartnere.

Mer bevisst forbruk

Senterets fremste målsetting er at alle besøkende skal dra hjem med inspirasjon til et mer bevisst forbruk og til å bli bedre til å kildesortere. Gjennom opplevelsesrik, aktiv deltakende læring i autentiske omgivelser får elevene kunnskap innen ulike fagområder.

Innbyggerne i Vestfold er ledende innen kildesortering og materialgjenvinning av avfall, og Vesar hadde i 2021 en materialgjenvinningsgrad på 66 prosent.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *