Slottsfjellsmuseet og Norsk Borgsenter inviterer til tre spennende dager spekket med kulinariske smakebiter.
Fra torsdag til lørdag bys det på spennende innhold. På menyen står det kulinarisk middag, foredrag og workshop, alt på Slottsfjellsmuseet. Museet opplyser at fredag og lørdag er utsolgt, men det er fortsatt mulig å få med seg foredraget på torsdag.
Foredrag med smaksprøver
I dette foredraget inviterer den kulinariske arkeologen Daniel Serra til en kulinarisk reise til middelalderens Skandinavia. Dere vil få lære om kostholdet, matens betydning og hvordan maten faktisk smakte for rundt 1.000 år siden.
Vi vil utforske hvordan maten ble lagd og servert, fra det enkle bondekjøkkenet til det forfinede kjøkken ved kongens hoff.
Hva med hjortestek i herremannsaus eller helstekt svane med safran? Mulighetene var mange, og smakene var fremmedartede.
Daniel Serra har arbeidet med fortidig mat i mer enn 30 år, og skriver for tiden på sin doktorgradsavhandling om vikingtidsmat. Han har utgitt bøker, og er en ettertraktet kurs- og foredragsholder.