Det skal ikke stå på utsikten når man velger å legge sensommerkvelden til Taket. Restauranten har vært godt besøkt i sommer, og tilbakemeldingene er positive. Foto: Tom Haga

Kulinarisk opplevelse på toppen av Tønsberg

Tekst: Pia Leskovsky

Hotel Klubbens nye restaurant ruver høyt. Taket inviterer til både panoramautsikt og eksotiske smaker. Japansk meny er modig – og foreløpig veldig treffsikkert.

Taket er hotellets nye skybar. Panoramautsikten er like vakker som den er spennende. Byfjorden, Kaldnes, reservatet og Hogsnes i sørvest. Domkirken og Slottsfjellet i nord. Og Gravhaugene på Haugar i øst. Restauranten har vært godt besøkt i sommer, og tilbakemeldingene er positive.

– Vi er veldig takknemlig for alle som har kommet. Siden åpningen 12. juli har vi hatt jevnt med besøkende. Stort sett er det folk fra Tønsberg. Det er hyggelig å se så mange lokale, sier hotelldirektør Torgeir Flåteteigen Birkeland.

Utsikten over byen er helt klart en vinner – og beliggenhet like så. Livet på Brygga venter spent bare noen få meter unna.

– Ja, her har man full kontroll. Taket er et sted for alle. Her kan man nyte stemningsfulle coctailkvelder eller spise middag med gode venner. Dette skal være en opplevelse å ta med seg videre.

Hotel Klubben er en av byens perler. Bygget på den gamle tomten til Victoria Hotel har vært en sentral del av byens kulturliv siden 1968. Rundt årsskiftet venter ferdigstillelse av hele Hotel Klubben. Her med dampskipet DS Kysten i forgrunnen. Foto: Per-Espen Løchen

Kortreist og lokalt

Hotelldirektør Torgeir Flåteteigen Birkeland er stolt av hva de har fått til på Taket. Foto: Pia Leskovsky

Menyen på Taket er noe utradisjonell til Tønsberg å være. Japansk mat er mangfoldig og inviterer til en reise gjennom smaker, teksturer og estetiske uttrykk. Disse rettene har vunnet ganer over hele verden.

Likevel har japansk mat aldri før vært prøvd ut med suksess her i byen. Men det skremmer ikke hotelldirektøren. Birkeland er ikke i tvil om at de vil lykkes og snakker varmt om menyen de byr på. Hittil har den vist seg å slå godt an.

– Råvarenes kvalitet spiller en stor rolle når det kommer til japansk mat. Vi har derfor valgt å fokusere på så høy kvalitet som mulig. I tillegg ønsker vi at det meste skal være lokale råvarer. Det er viktig for oss.

– Vi har en japansk-inspirert meny. Samtidig har vi cæsarsalat og andre retter i tillegg. Tilbakemeldingene vi har fått er gode, og folk kommer tilbake. Det er vi veldige glade for, sier han.

Verdensomspennende matglede

Hotel Klubben er tydelig inspirert av internasjonale smaker og har flere arrangementer gjennom året. Mens BY Tønsberg & Færder er innom, er det italienske kokkelandslaget på besøk.

– Under EM i kokkekunst i Trondheim var vår kjøkkensjef, Marcos Scorza, der og hjalp dem. Så nå har de tatt turen hit i to dager.

– Sett-menyen vi har disse kveldene, ble utsolgt med en gang, forteller hotelldirektøren.

Arrangementer er noe folk liker. 11. til 13. september går den argentinske mat- og vinfestivalen Comilona av stabelen. Her vil du ikke bare kunne nyte en meny laget av anerkjente kokker, men også få muligheten til å delta i læringsrike samtaler om mat, vin og kultur.

– Det er også veldig populært og ble utsolgt den dagen vi la ut informasjonen om arrangementet. Jeg regner med at hvis man vil ha noe tilsvarende, så må man i hvert fall ut av Tønsberg. Kanskje må du ut av landet også.

– Comilona har flinke kokker som ikke er noen andre steder i Norge. De skulle ha vært i Tokyo, men valgte heller å kommer hit. Det setter vi pris på. Vi lærer av dem når de er her. Det smitter også over på andre ting vi gjør, forteller Torgeir Flåteteigen Birkeland.

En del av utsikten over domkirken og Slottsfjellet i nord. Foto: Per-Espen Løchen

Hotellets sjel

Hotel Klubben er et ikonisk hotell med en legendarisk showscene i hjertet av Tønsberg. Her smelter historie og moderne komfort sammen. Hotellet har vært en sentral møteplass siden 1968 og er viden kjent for sitt brede kulturtilbud og livlige atmosfære.

– Under oppussingen har det vært viktig for oss å ta vare på sjelen til Klubben, for det er et hotell som har betydd mye for mange i Tønsberg. Når det gjelder interiøret, har vi vært opptatt av å holde det klassisk samtidig som det er nytt.

Hotelldirektørens øyne lyser opp idet vi snakker om show. Den tiden er heldigvis ikke helt forbi. Han drømmer om mer liv og røre framover.

– Nå har det nettopp vært sommershow, deretter venter julebordsesongen. I tillegg ønsker vi å få mye mer liv inn i Klubbens scene, så der kommer det til å skje mer framover. Det skal jo være et hotell hvor det er litt livlig, mener Birkeland.

Etter hvert som vinteren nærmer seg, kommer hotellet til å stenge uteområdet på Taket. Men restauranten holder de åpen hele året.

Rundt årsskiftet venter ferdigstillelse av hele Hotel Klubben. Snart vil de fjerne stillaser og sette opp skilt igjen. Det ser hotelldirektør Torgeir Flåteteigen Birkeland fram til.

– Til tross for noen innkjøringsproblemer, har det vært gode tilbakemeldinger. Vi er så glade for alle som har kommet, og vi håper at folk vil fortsette å besøke oss framover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.