– Kunsten betyr alt for meg

24. september, 2021

06:00

Ingen kommentar

Ordene tilhører Hilde Aabol som nylig avsluttet en suksessfull salgsutstilling på Café M i Tønsberg.

ESPEN JØRGENSEN tekst og foto

I 2003 ble Aabol alvorlig syk, men kunsten har vært en stor del av hennes rehabilitering og veien tilbake til bedre helse.

– Etter sykdommen har jeg jobbet med tegning, maling og tekstilkunst, noe som har bidratt stort til min rekonvalesens, sier hun med et stort smil.

Ikke helt i vater

Sterke farger og fantasifulle hus som gjerne står krokete og skjevt oppe i et stort tre, er blitt et varemerke for hennes muntre kunst.

– Dette er glad kunst, alt er skjevt, ingenting er i vater. Mitt varemerke er at det alltid befinner seg en lykkelig «utedass» et eller annet sted… Og bygnings-arkitekten har antageligvis fått sparken for lengst grunnet feil på alle vater i nærområdet, sier hun leende.

Fantasifulle motiver

Hun solgte nesten rubbel og bit av bildene som hang til utstilling på Cafe M i forrige måned og begynnelsen av denne måneden.

– Jeg er veldig glad for at utstillingen gikk så bra og at publikum falt for bildene. Jeg tror at de gøyale og fargerike motivene appellerte til mange. Sterke farger og fantasifulle motiver slår an i en verden som mange ganger virker litt mørk og usikker, i hvert fall når man leser aviser og hører på nyheter. Jeg tror og håper at bildene mine bidrar til å spre glede og munterhet, sier Aabol, som samtidig forklarer at hun også ønsker å formidle noe til folk som ser på bildene, som kan skilte med mange små og fine detaljer som man ikke nødvendigvis ser ved første øyekast.

– Humor er viktig

Hun forteller at ting og ideer kommer til henne etter hvert som hun begynner å jobbe med bildene.

– Det er ikke alltid man behøver å planlegge et bilde i detalj, ting blir til mens man jobber, sier hun.

De fleste av bildene hennes er godt forankret i en eventyraktig verden.

– Mange av bildene er humoristiske, og er i besittelse av saker og ting som folk kan trekke på smilebåndet av. Humor er viktig, sier hun.

Bildene hennes består ikke bare av maling, her er det flere materialer og teknikker som brukes.

– Jeg påfører hvitt bomulls underlag akrylmaling. Deretter applikerer jeg, og til slutt sys applikasjonene fast til underlaget. På noen av husene har jeg brukt rød kordfløyel fra noen gamle bukser, sier hun smilende.

Utdannet radiograf

Gjennom en rekke kurs av kortere og lengre varighet, samt mange år med praktisk utførelse av kunst produksjon, har Aabol tilegnet seg mye kunnskap og fra tidlig barnealder startet hennes kreativitet å utvikle seg.

– Jeg har hatt en rekke separatutstillinger, og i 2019 var jeg årets kunstner på Stokke Lions kunstutstilling. Akkurat nå arbeider jeg med flere nye bilder som skal stilles ut på Stokke form og farge sin høstutstilling, som er fra 12.-14. november. Det gleder jeg meg til, sier hun.

Aabol har siden 2003 jobbet med tegning, maling og tekstilkunst, men er egentlig utdannet radiograf og arbeidet på Sykehuset i Vestfold i 25 år. Men nå er det kunsten som gjelder.

– I vårt nybygde hus, har jeg et flott atelier og et lite mini galleri, Galleri Jevnakerveien, der kunder er velkomne etter avtale, sier hun.

Hun har også egen nettside, som omhandler kunsten hennes.

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *