Desirèe Andersen

Lever vi i et «spiseforstyrret» samfunn?

1. august, 2023

08:30

Ingen kommentar

Kokebokforfatter og treningsekspert Desirèe Andersen fra Tjøme vant kampen mot anoreksien, og hjelper daglig mange som har et vanskelig forhold til mat.

-Mat har blitt veldig komplisert for mange. Vi må prøve å senke skuldrene og la mat bli noe lystbetont igjen. Derfor er jeg mest opptatt av hva man kan legge til i kostholdet for å få i seg nok næring, enn hva man ikke skal spise. Man kan både leve sunt og spise seg mett på mat man virkelig liker, sier Andersen.

Som tenåring slet Andersen med anoreksi, og hun vet godt hvor begrensende tanker om mat og vekt kan bli. Med sin første rene kokebok, «Desirèes sunne hverdagsmat», ønsker hun å gjenopplive matgelden vår, få oss til å omfavne kroppen vi har og ta gode valg for oss selv.

-Mange skammer seg

-Flesteparten av mine kunder og følgere sier at de får skyldfølelse hvis de spiser noe «usunt». Jeg tror mange av oss kjenner på stress og skam rundt spisevanene våre, sier Andersen.

Ved å oppmuntre til å unngå å vurdere mat som enten ja-mat eller nei-mat, prøver Desirèe Anedersen å hjelpe alle de som sliter med et anstrengt forhold til mat og egen kropp. Hun ønsker å inspirere oss til å lage god, sunn mat, og minske tankekjøret rundt spising. I den kommende boka byr hun på hundre nydelige oppskrifter og en postiv livsstilsfilosofi som passer de fleste.

Sunn mat på budsjett

-Man kan få inntrykk av at det er dyrt å spise godt og grønt, men det trenger det ikke være. Det kan faktisk være ganske billig og til og med gå raskt å lage, sier Andersen.

I «Desirèes sunne hverdagsmat» tipser forfatteren om hvordan man kan spare penger og fortsatt få næringsrike, lekre måltider. Oppskriftene hennes har flere byttemuligheter for å gjøre dem mer økonomivennlige og boka er full av tips til hvordan man spiser seg mett og glad på budsjett.

Smarte triks og 100 oppskrifter

I boka har Desirèe også guider til hvordan man kan planlegge hele ukas måltider.

-Min Mini food prep guide gjør det mye enklere å ta sunne og raske valg i en hektisk hverdag. Det er for eksempel mye som kan lages på forhånd når man har god tid, slik at man alltid har sunn snacks på lur eller en middag som kan settes rett på bordet, sier hun.

«Desirèes sunne hverdagsmat» inneholder hele 100 oppskrifter på fristende retter som bugner av grønnsaker og sunne råvarer. Med fantastiske bilder og godt utprøvde oppskrifter er dette «bibelen» man trenger for å leve sunt, men spise mye og godt.

Boka inneholder oppskrifter til alle anledninger og måltider, både klassikere som lasagne og nye retter som proteiniskrem. Alle rettene er basert på Desirèe Andersens livsstilsfilosofi: Det handler ikke om hva man skal spise mindre av, men hva man skal spise mer av. Det betyr grønnsaker i overflod og mange andre smarte triks for å leve sunt. Boka passer både for småbarnsfamilier og mindre husholdninger.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *