TRAVELT ÅR: Christer Svorstøl er selvstendig næringsdrivende og franchisetaker i budbilbransjen. Han kjører for UPS. Under pandemien har omsetningen skutt i været.

Leverer smått og stort i øst og vest

2. august, 2021

12:23

Ingen kommentar

Christer Svorstøl er selvstendig næringsdrivende og franchisetaker i budbilbransjen. Han har kontrakt med det verdensomspennende pakkefraktselskapet UPS, og du har sikkert sett hans karakteristiske sorte varebil med UPS-logoen i byen – travelt opptatt med å levere både små og store pakker. Under pandemien har omsetningen skutt i været.

ESPEN JØRGENSEN tekst og foto

I 19 år har han kjørt rundt i vår gamle by og levert pakker, men aldri har han hatt det mer travelt enn nå.

–Under korona-pandemien har oppdragene blitt mange. Folk bestiller mye via nettet. Det har vært en økning på hele 55 prosent på netthandel for privat-personer, det har med andre ord vært nok å gjøre både i 2020 og så langt i år, sier han.

15 millioner pakker

Hva er det folk bestiller på nettet?

–Alt mulig; klær, vesker, leker, sykler, bøker og svømmebassenger. Amazon står for en stor del av sendingene, mange er faste kunder der. Amazon.com står faktisk for 10 prosent av UPS omsetning World Wide, sier han.

–Ikke alle vet hva UPS står for. Fortell litt om selskapet.

–UPS er verdens største pakkefraktselskap og frakter om lag 15 millioner pakker over hele verden hver dag. UPS er en forkortelse for United Parcel Service, og er et amerikansk budfirma som ble grunnlagt i Seattle i 1907. I dag har selskapet 480.000 ansatte over nesten hele verden, forteller han.

Hovedkvarteret til UPS ligger i dag i Atlanta, USA.

Treffer mange hyggelige folk

Hvor mange pakker leverer du i snitt hver dag?

–Jeg leverer et sted mellom 100-200 pakker hver dag, og er vel innom 60-100 steder i Tønsberg og på Nøtterøy hver dag.

SMÅ OG STORE PAKKER: Under korona-pandemien har oppdragene blitt mange. Folk bestiller mye via nettet. Svorstøl leverer både små og store pakker til kundene.

–Du har en travel hverdag og mange lange dager?

–Ja, det kan man godt si. Det er ofte stressende, men man treffer veldig mange hyggelige mennesker hver dag, og blir godt kjent med mange av dem, sier han smilende.

De små gledene

Svorstøl leverer pakker til privat-personer, firmaer og butikker.

–Det er givende å se hvor glade mange blir når de får pakken sin, spesielt privat-personer. Om det så er klær, dataspill, bøker, Blu Ray-filmer og så videre. Det er de små gledene her i livet som virkelig teller, sier han med et stort smil, før han hiver seg inn i sin lett gjenkjennbare varebil, for å levere pakker til alle som elsker å shoppe på nettet, og dem er det tydeligvis mange av.

espen@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *