Like stor pågang fra reisende som før korona

19. februar, 2022

09:04

Ingen kommentar

Tryg Forsikring har samme pågang fra reisende i januar i år som før korona-pandemien. – Når vinterferien starter i dag venter vi å være tilbake til normalen, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg.

Den store pågangen fra reisende og antall saker som meldes inn, tyder på at reiseaktiviteten blant nordmenn har tatt seg raskt opp. – Det har gått overraskende fort, sier han.

Flere avbestillinger

Det er langt flere som må avbestille reisene sine nå, enn for to år siden.

– Dette skyldes nok det høye smittetrykket, sier Irgens videre.

Halvparten av alle innmeldte reisesaker i januar i år var avbestillinger, mens dette kun utgjorde en fjerdedel i januar 2020.

Venter større pågang

Når vinterferien starter i dag for deler av landet, venter Tryg at antall henvendelser vil gå ytterligere opp.

– Vi har allerede hatt en betydelig mengde henvendelser fra kunder som ønsker informasjon om reiseforsikringen, og hvilke vilkår som nå gjelder, og vi forventer at dette fortsetter hele vinterferien, sier han.

De reisende lurer mest på hva som skjer hvis de tester positivt i utlandet og må i isolasjon eller karantene, og mister en planlagt hjemreise.

– Vi kan berolige med at utgifter i forbindelse med dette dekkes inntil videre av reiseforsikringen. Det er ennå strenge koronarestriksjoner i mange land utenfor Norge, og vi anbefaler reisende å sjekke reglene før de reiser. Så har vi vel alle sammen også lært nå at endringer kan komme på kort varsel, sier Irgens.

Husk dokumentasjon

De fleste populære ski-destinasjoner i Mellom-Europa er åpne, men det kan være vanskelig å forholde seg til smittevernregler. Nettsiden reopen.europa.eu og appen Reiseklar fra norsk UD gir oppdatert informasjon.

– Skal man utenfor EU, er det ekstra viktig å sette seg inn i reglene for reisemålet, påpeker Irgens.

Han understreker at det er viktigere enn noen gang å ha med seg nødvendig dokumentasjon.

– Reiseforsikringen dekker ikke utgifter ved nektet innreise, fordi du ikke oppfyller dokumentasjonskravene. Ei heller dekker den avbestilling på grunn av smittefrykt. Foruten sykdom er det kun reiseråd utstedt av norsk UD som gir grunnlag for avbestilling, sier Irgens.

Hovedreglene for det som dekkes:

  • Påvist korona gjelder som vanlig sykdom. Det vil si at forsikringen dekker avbestilling for deg selv og familien, eller eneste reisefølge. Blir du syk av korona i utlandet, regnes også dette som sykdom, og du får dekket utgifter til legebehandling/sykehus, merutgifter til isolasjon og eventuelt utsatt hjemreise.
  • Inntil videre dekker også reiseforsikringen ekstrautgifter til pålagt smittekarantene og utsatt hjemreise i forbindelse med korona i utlandet.
  • Avbestilling av reiser til land der det foreligger reiseråd fra norsk UD på avreisetidspunktet, dekkes av reiseforsikringen. Forutsetningen er at det ikke forelå reiseråd da reisen ble bestilt.

Hovedreglene for det som ikke dekkes:

  • Utgifter eller ulemper som følger av andre smitteverntiltak i landet du reiser til dekkes ikke. Det kan være innreisekarantene, arrangement som blir kansellert eller generell nedstenging av landet. Forsikringen dekker heller ikke utgifter ved nektet innreise fordi du ikke oppfyller kravene til vaksinasjon, vaksinepass eller annen dokumentasjon.
  • Avbestilling av reiser til land der det ikke foreligger reiseråd fra norsk UD, dekkes ikke av reiseforsikringen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *