TRENGER KUNDENE: Lille Cafés eier Rune Studsrød håper folk vil bruke serveringsstedene som ikke ligger i klynga på brygga også.

Lille Cafes eier: – Nå står vi med kniven ved strupen

4. august, 2021

11:53

Ingen kommentar

Frykter at serveringstilbudene i byen forsvinner

Nå som finværet kom med mindre restriksjoner trekker folk seg ned til brygga.
– Ikke glem å bruke de serveringstedene som ligger oppover og i sidegatene også, oppfordrer Lille Cafes eier, Rune Studsrød til.

HINA ASLAM tekst

Lille cafes eier Rune Studsrød frykter at flere serveringstilbud kan forsvinne etter sommeren.
– Nå som solen er ute så trekker flere seg ned til brygga. Om ikke flere bruker serveringstedene i side gatene kan det bety kroken på døren for mange. Vi trenger kunder for å komme oss over de økonomiske følgene korona har gitt oss, sier Lille Cafes eier, Rune Studsrød.
– Dette sier jeg ikke for å redde mitt eget skinn, forklarer Studsrød.
Med de restriksjonene som vi har hatt er det mange serveringsteder som sliter økonomisk, ifølge ham.
– Det har jo alltid vært slikt at på sommeren så ligger trykket mest på brygga, og når sommeren er over trekker folk mer til oss igjen som ligger litt oppover og i sidegatene. Men slik som situasjonen har blitt på grunn av koronapandemien er det viktig at folk blir minnet på at de må støtte oss også for å bevare et beredt tilbud til i byen, sier han.

Trenger kunder i sommer

Ifølge ham er det mange som ikke skjønner alvoret.
– Det er mange som sier til meg at du har jo alltid folk her, vi får kunder, men det er ofte de som spiser tidlig lunsj, og de som spiser litt sent trekker nedover til brygga, og etter det har vi jo fortsatt åpent i seks timer til, sier Rune Studsrød.
Dette gjør at de mister nesten halvparten av kundene i sommermånedene. Han understreker at folk må få lov til å nyte solen og kose seg på brygga, men for å hjelpe de små stedene akkurat nå er det viktig at folk benytter seg av tilbudene i byen slik at de klarer å komme over den verste kneiken nå.
– Om ikke folk bruker oss nå så frykter jeg at mange av tilbudene i Tønsberg vil forsvinne, for flere er denne sommeren avgjørende om de klarer seg eller ikke, sier han.

Risikere enda flere tomme lokaler

Han startet sin Lille Cafe midt i koronapandemien i september 2020.
– Besøkstallet gikk jo drastisk ned, men vi tenkte jo hele tiden at det vil jo gi seg snart, men i desember på grunn av julehandel fikk de mer besøkende. Rundt en fjerdedel av kundene kom tilbake, og det gjorde at vi kom a jour med å betale det vi trengte, forteller han.
Studsrød har ikke tjent penger og måtte heller betale selv for å komme i mål.
–Fra Nedre Langgate til oppover mot Farmandstredet, denne strekningen er kanskje den mest travleste i byen. Bare her er det 11 tomme lokaler, og disse lokalene må jo være en av de mest attraktive lokalene i byen, men de står tomme. Noe av det har vært tomt lenge, og noe er forårsaket av koronapandemien, men nå frykter jeg at det kan bli enda tommere i Tønsbergs gater, sier han.

red@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *