Gunnar Wold fra Skallestad fikk en skikkelig førjuls overraskelse. Foto: Matias Fosso

Lokal gledesspreder fikk overraskelsesfest i hagen 

14. desember, 2022

10:42

Ingen kommentar

I mange år har Gunnar Wold gledet lokalbefolkningen på Nøtterøy med sitt julepyntede hus. I år spøkte det for pyntingen grunnet høye strømpriser, men på søndag fikk han en uventet overraskelse.

Gunnar Wold fra Skallestad har i mange år bidratt til at lokalmiljøet på Nøtterøy har opplevd julestemning i desember ved å pynte huset sitt med over 30 000 julelys. Men i år truet de høye strømprisene for den årlige tradisjonen – det var ikke sikkert at Gunnar kunne ha på lysene like lenge som tidligere.

Opprettet Spleis

Datteren til Gunnar synes det var synd om huset ikke ble pyntet til jul i like stor grad som tidligere. Derfor opprettet hun en Spleis, i håp om å få dekket utgiftene faren har til strøm i desember, slik at Gunnar fortsatt kunne lyse opp for lokalbefolkningen i førjulstiden.

Ordføreren i kommunen har også latt seg imponere av Gunnars julehus.

– Jeg kjenner ikke Gunnar personlig, men jeg har kjent til huset hans i mange år. Den egentlige jobben min er innenfor rus og psykiatri, og mange av menneskene jeg jobber med har ikke opplevd mye juleglede. Men da har vi tatt dem med og stoppet utenfor huset til Gunnar, sånn at de også kan få juleglede og julestemning, sier Jon Sanness Andersen, ordfører i Færder kommune.

Med juletraileren fra Coca Cola ble det enda mer julestemning ved huset til Gunnar Wold på Skallestad. Foto: Matias Fosso.

Overrasket av ikonisk juletrailer

Det var ikke bare folk i nærmiljøet som hadde lagt merke til Gunnars engasjement. Coca-Coca som årlig kjører landet rundt med sin populære juletrailer hadde også latt seg sjarmere av Gunnars initiativ.

De fortalte datteren at de ønsket å legge inn et ekstra stopp hos Gunnars hus på sin årlige juleturné. De ønsket å samle venner, familie og naboer for å vise Gunnar hva han betyr for dem, og hylle han med en skikkelig overraskelsesfest i hans egen hage.

– Det er utrolig flott at Gunnar får en feiring som dette, sier ordføreren som møtte opp og holdt tale på festen.

Stor hemmelig rigg

De siste ukene har det vært mye arbeid i kulissene for å få til en skikkelig overraskelse for Gunnar; hemmelige befaringer i hagen, koordinering med datteren Inger-Lise, utsendelse av fysiske invitasjoner til naboer og venner, i tillegg til rigging av alt som må på plass for å lage en stor fest som hedersgjesten ikke skal vite om.

– Makan til opplevelse har jeg aldri hatt! Det er helt fantastisk, alle som er rundt her har gitt bidrag. Og så har de kommet hit i dag, og de forteller meg at de setter pris på det lyset i mørket. Det gleder meg veldig stort. Jeg kommer aldri til å slutte med dette her, og jeg kommer til å ha lysene oppe hvert eneste år, forteller kveldens hovedperson, Gunnar Wold.

-Vil dele fine øyeblikk

Coca-Cola er glade for å kunne lyse opp førjulstiden til mennesker som gir noe ekstra til folk rundt seg.

– For oss handler julen om å dele fine øyeblikk. Vi kom over historien om Gunnar og hvordan han har gledet nabolaget i flere år. Det gjorde at vi ønsket å gjøre litt ekstra stas på han i år. Vi er veldig glade over at vi fikk til denne overraskelsen, forteller Inger Marie Ingdahl, kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola Norge.

Coca-Cola har også tatt på seg ansvaret for å dekke det som gjenstår på datterens Spleis.

– Vi håper at Gunnar får muligheten til å fortsette å glede lokalbefolkningen i lang tid fremover, avslutter Ingdahl.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *