Lokalderby på veien til Ullevaal

26. mars, 2024

17:04

Ingen kommentar

Da klokken slo 12 tirsdag formiddag, kunngjorde Norges Fotballforbund hvem som møter hvem i den første runden av årets Norgesmesterskap i fotball for herrer.

Tekst: Bendik Berntsen

Bare én Tønsberg-klubb har muligheten til å gå videre på den prestisjefulle veien til Ullevaal.

Det er duket for oppgjøret om tittelen “Tønsbergs stolthet”, der begge, ikledd svart og hvitt, vil male byen gull.

Flomlysene rundt kunstgressmatta klargjøres til dyst på Flint Esso Arena, som gjester fienden FK Eik Tønsberg 871, 10. april.

Alt er klart for et spinnvilt lokalderby.

Norges tiende største klubb

– Målet i NM vil alltid være å nå så langt som mulig, fastslår Flint-trener Shaun Constable.

Flint har allerede kommet seg gjennom to kvalikkamper, mot henholdsvis Nøtterøy og Halsen.

Der kampen på øya utenfor Tønsberg endte med en maktdemonstrasjon av laget fra Løvveid – med 7-0 på tavla – ble kampen mot Halsen en real test.

Halsen spiller i samme divisjon som Nøtterøy: 4. Samme divisjon som Flint rykket opp fra i fjor. Det var derfor mye som tilsa at Flint var storfavoritt, men mye kan skje når ballen er rund. Etter bare 25 minutter hadde Flint sluppet inn to mål på hjemmebane mot lillebror Halsen. Deretter viste Flint sin klasse, og snudde kampen til 3-2 før dommeren blåste i fløyta for siste gang. Og med det var NM-spill et faktum. Nå skal de møte storebror FK Eik Tønsberg 871 – og alt kan skje når ballen er rund.

Den gamle storheten

FK Eik Tønsberg 871 kommer med skyhøy selvtillit etter opprykk i fjor de og, men det var NM-spillet som for alvor viste hva de stod for.

– Vi viste i fjor at vi kan slå hvem som helst, ingen grunn til at vi ikke kan gjøre det i år, påpeker kaptein Anders Nygaard, som skåret to mål da de slo Eliteserie-laget Sandefjord i fjorårets første runde av NM.

Deretter stoppet veien til Ullevaal mot Strømsgodset, i en kamp som trener Kjetil Kristoffersen mener kunne gått begge veier:

– Vi var bedre enn dem, forteller han.

Og ambisjonene for årets NM er klart:

– Målet er å komme så langt som mulig, fastslår Kristoffersen.

Årets kamp?

Da de to største fotballagene i Tønsberg møttes sist, var det også i den første runden av NM. Det er to år siden Flint slo FK Eik Tønsberg 871 2-1 på Flint Esso Arena. Siden den gang har det skjedd mye positivt i Tønsberg-fotballen, med opprykk for begge klubber samt storspill i NM. Det er liten tvil om at det finnes en optimisme i Tønsbergs vårsol. Men hvem som får bli med videre på veien blant de største i Norge vil tiden vise.

I NM ligger Flint på 54 plass over antall tilskuere per kamp, med et snitt på 150 dedikerte fans.

Alt ligger til rette for å knuse den rekorden.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *