Lørdag 19.mars er det klart for Vårryddedagen

10. mars, 2022

09:37

Ingen kommentar

Hold Norge Rent ønsker deg velkommen til årets første nasjonale ryddedugnad. Alt du trenger for å bli en del av Vårryddedagen er et par hansker og en sekk eller pose.

Hold Norge Rent håper at så mange som mulig blir med fra hver sin lille kant av landet når Vårryddedagen sparkes i gang lørdag 19. mars.

Målet med Vårryddedagen er å ha en felles ryddedag når søppelet kommer til syne etter snøsmelting og før hekketiden er i gang for fullt. Ryddekampanjen bidrar hvert år til å fjerne store mengder søppel fra norsk natur.

Hvem kan delta på Vårryddedagen?

– Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt, sier ryddegeneral Heidi Gromstad.

Under Vårryddedagen bidrar barnefamilier, vennegjenger, studenter, bondelag og fiskerinæringen, friluftsråd, lag og foreninger, kommuner, avfallsselskap og mange, mange flere til en ren og vakker natur.

Alt du trenger er et par hansker og en sekk eller pose, og husk å ha en plan for håndtering av søppelet, understreker Gromstad.

NB: Grunnet is og snø, gjennomføres Vårryddedagen hovedsakelig i Sør-Norge, på Vestlandet, i deler av Midt-Norge og med værforbehold i fylkene i Nord-Norge og Innlandet.

Blir du med? 3 gode tips til ryddere:

  1. Finn din nærmeste ryddeaksjon via kartet på Rydde eller kontakt ditt lokale ryddemiljø for mer informasjon om lokale arrangementer.
  2. Eller opprett din egen ryddeaksjon via Rydde og inviter med deg vennegjengen. Husk å navngi ryddeaksjonen din «Vårryddedagen».
  3. Del dine bilder og filmer med oss på sosiale medier
Sjekk lokale retningslinjer og kontakt din kommune eller ditt lokale avfallsselskap dersom du trenger informasjon om avfallshåndtering.

Spørsmål? Ta kontakt med heidi.gromstad@holdnorgerent.no

God vårryddedag!

Tusen takk til Miljødirektoratet som bevilger tilskudd til Vårryddedagen, og tusen takk til Hold Norge Rents hovedsponsorer som støtter vårt arbeid.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *