LUKSUS: Cathrine Bøhle har vært til Spa-behandling to ganger tidligere. Denne luksusen frister til gjentakelse, sier hun.

Luksus i mørketida

19. januar, 2021

11:09

Ingen kommentar

Denne artikkelen ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2005.

Spa blir stadig mer populært i Tønsberg, men uvitenheten blant folk flest er fortsatt stor. Cathrine Bøhle (33) er en av dem som spanderer på seg litt velvære i høstmørket.

SILJE ELISE MOSSESTAD tekst
TRI D. NGUYEN foto

Behagelige toner fra en cd-spiller, tente stearinlys, en karaffel fylt med vann og ferske limebåter er det som møter Cathrine Bøhle når hun går ned trappa til Klinikk TOPP til TÅ i Grand gården.

Ellen A. Rivelsrød ønsker velkommen og viser vei inn til rommet der Cathrine skal få en avslappende spabehandling om et lite øyeblikk. Duften fra lysene og den dunkle belysningen skaper en spesiell atmosfære i rommet.

Det er ikke første gang Cathrine er her.

– Jeg har vært her to ganger etter sommeren. Det er utrolig deilig og avstressende, sier hun.

AVSLAPPENDE: Cathrine Bøhle koser seg med et blad, mens Ellen Rivelsrød tar seg av spa-behandlingen.

Vekk med døde hudceller

Trusa får hun beholde på. Ellers er hun avkledd på hele kroppen. Ellen sørger for at Cathrine blir innpakket i håndklær slik at hun ikke skal fryse. Benken hun ligger på er varm og tildekket av plast.

­– Først skal jeg børste huden med en tørr børste, forteller Ellen, og setter i gang med behandlingen. Deretter går hun i gang med peeling. Nå skal det skrubbes og rengjøres i dybden. Dette gjøres for at produktene som senere skal påføres huden lettere skal kunne virke optimalt.

Vann og alger

Ellen finner fram en myk klut og varmt vann.

– Vi har dusj her også, men mange synes det er greit å slippe og fly fram og tilbake. Derfor har vi plast som underlag på benken. Det går helt greit å fjerne produktene med klut og varmt vann, sier Ellen.

Badekar og boblebad finnes stort sett bare på de større spa-senterne utenbys.

– Nå skal jeg legge på en kroppsmaske bestående av sjøalger. Noen ønsker en avstressende behandling mens andre ønsker en oppfriskende behandling. Jeg snakker alltid med kunden for å høre hvilke ønsker hun eller han har.

«Sånne spa-greier»

I følge Ellen Rivelsrød kommer menn først og fremst for å kjøpe gavekort til madammen, og da skal de ha «sånne spa-greier!»

– Da forklarer jeg dem de ulike behandlingsalternativene. Vi har jo mye forskjellig å tilby. Her kan du få behandling som varer en halv time, men vi har også dem som varer i tre timer eller mer.

– Og prisen?

– Den varierer også, naturligvis. De billigste behandlingene ligger på rundt 350 og oppover.

Innpakket i plast

Cathrine ligger på magen. En grønnaktig kremlignende maske dekker nå det meste av kroppen hennes. Ellen pakker inn hele jenta i plast. Deretter finner hun varmeteppe og håndklær, og forsikrer seg om at kunden ligger behagelig og ikke fryser.

– Nå kan du bare ligge og slappe av en stund, sier Ellen og lukker døren. Cathrine blir nå overlatt til seg selv. Stearinlysene og bakgrunnsmusikken sørger for en avslappende stemning i rommet der hun ligger.

Stressende hverdag

I 12 år har Ellen jobbet som terapeut. Hun har utdannelse og kursing innenfor soneterapi, aromaterapi, bedriftsterapi, spa- og kroppsterapi. Hun har også idrettsfaglig bakgrunn som gymnastikklærer og treningsinstruktør.

– Jeg er veldig engasjert i dette med spa som jo egentlig består av total velvære. I dag lever veldig mange et hektisk liv, noe som igjen fører til en usunn livsstil. Spa er for mange en både en motivasjon til vektreduksjon og det å endre livsstil. De store spa-stedene tilbyr gjerne yoga og nye treningsformer, samt avtale med treningssenter. Fra nå og utover er det høysesong her hos oss, forteller Ellen Rivelsrød.

Hun møter mange stressede mennesker.

– Hvem er kundene dine?

– De fleste er yrkesaktive kvinner. Mange kommer hit fordi de har fått det i gavekort. Jenter på utdrikkingslag eller venninnegjengen som skal kose seg en lørdag. Nå som sommeren er forbi er det mange som også unner seg litt egenpleie. Folk bruker mer penger på seg selv har jeg inntykk av.

Tilbake til hverdagen

Etter 20 minutter går Ellen inn til Cathrine igjen. Nå skal plasten og kroppsmasken fjernes med varmt vann. En kroppslotion tilsatt eteriske oljer masseres inn som en perfekt avslutning.

Alt har en ende. Cathrine har ikke det minste lyst til å reise seg opp.

– Denne timen gikk dessverre alt for fort, sier Cathrine. Hun må bare innse at det er tid for å kle på seg og møte hverdagen igjen.

red@byavisatonsberg.no

FAKTA OM SPA:

Vi må tilbake til 1600-tallet for å finne opprinnelsen til Spa. På denne tiden hadde byen Spaa i Belgia sin storhetstid med sine kurbad basert på varme kilder. Mennesker fra hele verden kom for å ta bad, blant annet for å kurere sykdom. Spa er i dag en internasjonal betegnelse på en moderne kurbadvirksomhet som omfatter sunt kosthold, pleie av kroppen, nedstressing, fysisk- og mental mosjon. Ordet Spa ble lansert i Amerika i 1991. Tanken var å lage steder der mennesker kunne komme for å få ny energi, oppleve luksus og få ny motivasjon på livet.

Noen mener også at SPA stammer fra gresk mytologi, og er en forkortelse for Soles Per Aqua – helse gjennom vann.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *