Mange bransjer med rekordhøyt sykefravær

1. februar, 2022

11:29

Ingen kommentar

Det koronarelaterte sykefraværet når stadig nye rekorder. Sist uke ble 3 800 personer i Vestfold og Telemark sykemeldt. Det er en økning på åtte prosent og 284 nye sykemeldte sammenlignet med uken før. 1.809 av de sykmeldte hadde koronarelatert sykdom.

Flest nye sykmeldte i helse og omsorg Den siste uken ble det registrert 1.048 nye sykemeldte i Helse og sosial, 608 i varehandel, 383 i bygg og anlegg, 353 i industri og 261
i undervisning.
Innen flere bransjer er antall nye sykemeldte mer enn doblet fra samme periode i fjor. Varehandel har en økning på hele 155 prosent, bygg og anlegg har en økning på 103 prosent, undervisning 86 prosent og industri 81. Sammenlignet med fjoråret var det en økning på 59 prosent i helse og sosial.
– Smittesituasjonen har ført til at flere bransjer opplever utfordringer med høy andel sykmeldte nå. Vi vet at det for eksempel innen undervisning kan være krevende å få tak i vikarer med riktig kompetanse. Jeg er bekymret for hvordan det høye fraværet vil påvirke bedrifter og arbeidsmarkedet både på kort og lengre sikt, sier Terje Tønnessen direktør i NAV Vestfold og Telemark.

Høyest økning for kvinner

Kvinner i Vestfold og Telemark har en økning i antall nye sykemeldte på 11 prosent den siste uken.
Menn har en økning på fem prosent sammenlignet med uke 3.

Flest i alderen 30 til 39 år

Det er en økning i alle aldersgrupper. Flest antall sykemeldte finner vi i aldersgruppen 30-39 år med 1.062 personer. Mye av dette har sannsynligvis sammenheng med at mange i denne aldersgruppen er foreldre til barn i barnehage og i skole, hvor det er mye smitte.

Kontakt NAV

Terje Tønnessen oppfordrer arbeidsgivere som opplever utfordringer med høyt sykefravær om å kontakte NAV.
– NAV kan hjelpe arbeidsgivere med å finne riktige folk blant de registrerte arbeidssøkere, sier Tønnessen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.