Over 600 Egon-kokker over hele landet står klare til å servere 2.600 gratis julemiddager til mennesker som ellers ikke ville hatt råd til å gå på restaurant. Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen (t.v.) og Dan Robert Halshamn, daglig leder drift i Norrein Gruppen / Egon Restauranter gleder seg over at samarbeidet nå trappes opp. Foto: Vegard Aas

Mange familier sliter økonomisk – Frelsesarmeen og Egon trapper opp julemat-samarbeidet

16. november, 2023

07:24

Ingen kommentar

Dyrtid og økte levekostnader gjør at flere enn før går ei tøff jul i møte. I desember går Frelsesarmeen og Egon sammen om å gi 2.600 gratis restaurantbesøk til vanskeligstilte familier over hele landet. ­– Vi er glade for å kunne tilby fellesskap i en tid hvor mange føler på utenforskap, sier Geir Smith-Solevåg i Frelsesarmeen.

Én av fem nordmenn er bekymret for om de har råd til å feire jul i år, med alt det innebærer av julemat, julegaver og sosiale sammenkomster. Det kommer fram i en fersk undersøkelse gjennomført av Opinion på oppdrag fra Frelsesarmeen. Dyrtid og økte levekostnader gjør at flere enn før går en usikker jul i møte.

­– Frelsesarmeen møter nå stadig flere som er i økonomisk krise. Spesielt de som allerede levde med små marginer har fått det vanskeligere nå – men vi møter også mange som har måttet be om hjelp for første gang. Foreldre går jo gjerne selv sultne for å sikre en god jul for barna sine. Men det sier seg selv at det er lite rom for noe ekstra, sier Smith-Solevåg.

Samarbeider for tredje gang

Samarbeidet mellom Frelsesarmeen og Egon ble godt mottatt da det ble etablert i 2021. Siden den gang er innsatsen tredoblet. I år skal om lag 2.600 gavekort deles ut, fordelt på 44 Egon-restauranter i hele Norge.

– Med en så negativ utvikling i levekårene for mange, var det en enkel beslutning for oss i Egon å trappe opp samarbeidet med Frelsesarmeen, sier Dan Robert Halshamn, daglig leder drift i Norrein Gruppen / Egon Restauranter.

Halshamn er opptatt av at de som får disse gavekortene, skal ha den samme, gode gjesteopplevelsen som man alltid skal forvente på Egon.

– Jeg håper vårt lille bidrag oppleves som et lyspunkt i en krevende førjulstid for vanskeligstilte familier. For noen blir det årets eneste julemiddag. For andre er det første gang de får mulighet til å spise på restaurant. Da er det viktig for oss å bidra til at det blir en minneverdig kveld, sier Halshamn.

Oppfordrer flere til å bidra

Frelsesarmeen vil bruke sitt etablerte støtteapparat til å sørge for at gavekortene når ut til de som trenger dem aller mest. I tillegg til de 2.600 måltidene finansiert av Egon, oppfordrer Frelsesarmeen også folk til å gå inn på nettsidene sine og støtte opp om dugnaden ved å kjøpe flere måltider. Organisasjonen opplever at gavekort fra Egon er populært både å gi og å motta.

– Å få en god førjulsopplevelse på restaurant er naturlig for mange, men utenfor rekkevidde for stadig fler. Å få en pause fra hverdagen og kunne samles med andre rundt et bord med god mat på, kan ha stor betydning for livskvaliteten i en vanskelig tid, sier Smith-Solevåg.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.