Mange jobbmuligheter selv om arbeidsledigheten stiger

2. februar, 2024

12:25

Ingen kommentar

Arbeidsledigheten stiger. Etter ny fylkesinndeling har Telemark nest høyest andel arbeidsledige i landet med 3,3 prosent, mens andelen i Vestfold er 3,2 prosent. Nasjonalt er gjennomsnittlig arbeidsledighet 2,6 prosent.

– Arbeidsledigheten fortsetter å stige og stadig flere blir permitterte i Vestfold. Heldigvis er det allikevel mange ledige stillinger. Jeg håper at de som er på jakt etter en jobb benytter muligheten til å gjøre seg kjent med arbeidsmarkedet og jobbmulighetene nå, sier direktør i NAV Vestfold og Telemark Anders Anundsen.

I Vestfold var 4.006 personer registrert som helt arbeidsledige eller arbeidssøker på arbeidsmarkedstiltak i januar 2024. Dette er 382 flere personer, eller 11 prosent høyere, enn i januar 2023.

Mens 695 personer i Vestfold var permittert i januar 2024, var det 501 i januar 2023.

Jobbmuligheter

Totalt var det 1.891 ledige stillinger i januar i Vestfold. Det var litt færre enn samme periode i fjor. De fleste ledige stillingene var det innen helse og omsorg, og mange av disse var sommervikariater.

Oppfordring til de unge

Arbeidsledigheten er høyest for de under 30 år hvor andelen ledige var 4,5 prosent i januar 2024.
– Det er viktig for de unge selv, og for samfunnet, at flest mulig kommer inn i arbeidslivet. Nå er det på tide å søke sommerjobber. Det å ha sommerjobb er en viktig start på arbeidslivet for mange. Mange sommerjobber er utlyst på arbeidsplassen.no. Det er også mulig å treffe arbeidsgivere med behov for flere folk på jobbmessene som arrangeres. Vær aktiv og søk, oppfordrer Anders Anundsen.
NAV-direktøren har også en annen oppfordring til de unge:

– Det nærmer seg tiden for å søke skoleplass både til videregående og høyere utdanning. Når dere skal velge utdanning er det viktig å se på hva arbeidsmarkedet trenger fremover. Det gir et godt grunnlag for å komme raskt i arbeid hvis det er etterspørsel etter den utdanningen du velger, sier Anundsen.

Arbeidsledigheten i kommunene

I Vestfold har Horten høyest arbeidsledighet med 3,5 prosent, etterfulgt av Færder med 3,4 prosent. Larvik har lavest arbeidsledighet med 2,8 prosent

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.