Representanter fra Torås fort

Mange seniorer på vei til Torås fort

10. mai, 2023

20:55

Ingen kommentar

 Det var stort fokus på den nærstående turen til Torås fort da Nøtterøy pensjonistforening hadde sitt medlemsmøte 4. mai. Camilla Bergland innledet møtet med en orientering om turen. Camilla og Svein Egil Kalleberg jobber der ute og har det gøy på fortet og guider, gjør vedlikehold og driver en kafé som alle er velkommen til å besøke.

Tekst: Berit Hernes-Jacobsen

8. mai ble markert på Torås Fort med veteraner, musikk og avduking.

Torås fort startet å heise det ukrainske flagget da krigen begynte, og flyktningene som er kommet til vårt område, kommer for å delta på og er invitert til den seremonien, som de synes er svært vakker. Nøtterøy musikkorps har lært seg å spille den ukrainske nasjonalsangen!

Varme til landsmenn

Det arrangeres aktiviteter med ukrainerne, de støper lys og strikker. En oppfordring til dere alle, er å ta med all slags garn og lysestumper eller kubbelys til Torås fort. Lys støpes om i blekkbokser (ta med det også) og sendes til Ukraina for å varme folk og mat. Det er god parkeringsplass der ute. Videre må nevnes at fortet tar i mot mengder med skoleelever som får lære historie og se gamle ting fra Forsvarets historie. 

Camilla og Svein Egil inspirerte enda flere på vårt seniormøte til å melde seg på turen til Torås fort. 

Mai, du skjønne milde

I dag hadde vi besøk av Sjølystkoret som startet med rett sang «Kom mai du skjønne milde» og fortsatte med solo sang og diktlesning i tillegg til kjente sanger fra naboland og Amerika. Deres leder heter Åse Marie Gjernes populært kalt Mire. 

Vår leder Magne Tuxen holdt en kort orientering om prosjektet som straks igangsettes: «Mat som medisin» (MSM) med Gunn Helene Arsky og flere som vi kommer tilbake til. Fagforbundet har bevilget penger til prosjektet. Oppstart for prosjektgruppen er 9.mai 2023. Påmeldingsmulighet kommer om ikke lenge. Forkortelsen for prosjektet er MSM. 

Søker datakyndige

Vi testet bruk av mobilen ved hjelp av quiz spørsmål med variert hell. En hver (vi og dere) må nok øve mer. Pensjonistforbundet og Seniornett samarbeider om opplæring i bruk av pc, Mac og iPhone samt androide telefoner. Det må vi som lokal forening forsøke å følge opp. Er det noen der ute som kunne tenke seg å ta kurs og bli «datainstruktør» slik at så mange seniorer som mulig kan lære å beherske sin smarttelefon eller de maskinene de har skaffet seg? Da må dere henvende dere til Sjølystsenteret på Nøtterøy og melde inn interesse. 

Vi hadde som vanlig servering og utlodning. Noen meldte seg frivillig til å være vikar i Kjøkkentjenesten. Tusen takk for det! 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *