Mange timer med gratis strøm i dag

15. juni, 2024

07:42

Ingen kommentar

I dag blir det gratis strøm i Tønsberg store deler av dagen. Den billigste timen er -1 øre/kWh. Det skjer mellom klokken 13:00 og 14:00 viser tall fra nettsiden strompriser.no. Det er gratis strøm i tidsrommet 07:00-16:00. Det kan derfor være lurt å flytte mest mulig av strømbruket til disse timene.

Har du elbil og planlegger å lade bilen? Ved å lade bilen i de fem billigste timene i stedet for de fem dyreste timene, kan du spare 12 kroner. Ikke så mye på en enkelt dag men i løpet av en måned med slik differanse blir det 336 kroner.

Bør jeg dusje?

Å dusje er noe av det som tar mest av strømforbruket i en husholdning. Hvis dere er tre stk som dusjer 10 minutt hver går det cirka 450 liter vann og 15kW. Det tar cirka fem timer for varmtvannstanken å varme opp igjen vannet. Skjer dette i de fem billigste timene i stedet for de fem dyreste timene sparer du 9 kroner. I løpet av en måned utgjør dette 252 kroner. Nyere varmtvannstanker har funksjonalitet for å automatisk varme når prisene er lavest.

Billigere strøm enn i fjor

Snittprisen for hele dagen blir 25 øre/kWh. Dette er 81 prosent lavere enn samme dag i fjor. Strømprisen hittil denne måneden er 61 øre/kWh, dette er 41 prosent lavere enn samme periode i fjor. Gjennomsnittlig strømpris hittil i år er 80 øre/kWh, dette er 40 prosent lavere enn samme periode i fjor.

Rekordpriser

Den høyeste strømprisen noensinne i Tønsberg var 10.2 kr/kWh, dette skjedde den 29.08.2022. Den laveste strømprisen noensinne var -0.9 kr/kWh, dette skjedde den 16.07.2023. Hittil i år har det vært 101 timer med priser på 0 øre/kWh eller lavere.

Hvorfor er prisene lave?

Når prisene er lave midt på dagen skyldes det ofte høy solproduksjon eller vindproduksjon, sier Alf-Henning Drage i Strompriser.no. I tillegg er strømprisene ofte lavere i helgene. Prisene er inkludert moms men uten nettleie. Sjekk grafen nedenfor for å se når du bør lade bilen og vaske klær.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.