Alt du finner i disken er kjent mat, søtt på øverste hylle og under er det mye godt påsmurt med variert pålegg, laget av råvarer vi alle kjenner.

Marens drøm ble virkeliggjort midt i Tønsberg sentrum

Marens drøm inneholder den ferske duften av nylig bakte kanelboller med vaniljekrem, blåbærmuffins, lyse og grove scones, og kaffe brygget av håndplukkede bønner der målet er å servere byens beste kaffe.

-Jeg elsker å servere kaféglade gjester velsmakende mat og drikke, alt laget av rene gode råvarer, eller renvarer som vi liker å si, sier Maren.
Alt her er laget på kaféens eget kjøkken bak disken. På dette kjøkkenet finnes det ingen kunstige tilsetningsstoffer eller enkle snarveier.

Her blir det bakt gjennom hele dagen slik at gjestene skal få så fersk mat som mulig. Det er å sette sammen ingredienser på nye måter og utvikle nye smaker Maren brenner for.

Alle de gode smakene og velmettende rettene er eksperimentert fram fra Marens egne oppskrifter og er basert på råvarer som både bestemor og oldemor brukte.
– Ingredienser som våre kropper er vant til og tåler langt bedre enn den ferdigmaten matbutikkene flommer over av, sier Maren.

Kjærestekiloene

Maren Vikse og samboer Tarjei Skjærset åpnet Vikses Spiseri & Kafé i fjor sommer og er godt innkjørt med å servere både stamkunder og gjester som oppdager kaféen for første gang.

– Vi ønsker å tilby et alternativ for de som ønsker å møtes på kafé etter jobb, forteller paret.

Kaffebønnene kommer fra familiebrenneriet Den Gyldne Bønne i Sandvika.

Det sammenspleisete paret forteller om hvordan kjærestekiloene seig på i de første årene som kjærester, som for så mange andre. De var innom blant annet lavkarbo, men det var først da de forsto at det var den råvarebaserte maten som kan gi den sanne mettheten at ting endret seg. I tillegg har de begge opplevd at helsen har bedre seg på mange måter, eksempelvis er Tarjei helt kvitt halsbrannen han var plaget med.

Mat fra bunnen

-Mange tror det er veldig tidkrevende å lage mat fra bunnen av, sier Maren.
Det som krever tid i en innkjøringsperiode er å lære om de tradisjonelle måtene å tilberede maten på og å legge om vanene, mener hun. Noen kan vel synes at det likevel tar noe mer tid i løpet av den dag å minimere bruken av pakkemat, men det er så veldig verdt det i form av mer energi og matglede. Det tar heller ikke nødvendigvis lenger tid, som mange tror.
Selv om de har vært her noen måneder, dukker det stadig opp gjester som nylig har hørt om kaféen, så de håper at de i tiden framover får spredt kjennskapen om dem både til flere innebyggere i Tønsberg og omegn.
– Vi er lidenskapelig opptatt av å spre opplevelser av trygg og naturlig velsmakende mat, og det vil vi gjerne dele med flest mulig, avslutter de.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.