Tone Tjøstheim foran, og Mari Gjersøe bak.

Mari og Tone fant kjærligheten på tur

12. april, 2023

09:41

Ingen kommentar

I sommer forlovet de seg i Rondane, og Mari Gjersøe fra Tønsberg og Tone Tjøstheim gikk toppturer for å forene to familier og til sammen fem barn.

Paret som traff hverandre på Tinder i 2018, var veldig skeptiske til dating-apper, men da begges kontoer viste fjell og flotte landskap, tok de sjansen på et aldri så lite møte.

-Vi dro på tur som turvenner, men det ble raskt noe nærere enn det. Siden da har vi tilbrakt det aller meste av ledig tid sammen på tur, etter hvert også med barna. En optimal kombo altså, sier Tone Tjøstheim, om begynnelsen på det som skulle bli både forlovelse, bonusfamilie og turbok.

Dine og mine barn på topptur

17. april er de aktuelle med boka «Med barna på Norges tak», der de deler gode tips til småbarnsforeldre og besteforeldre som gjerne vil ta med seg ungene på topptur.

Fem år er gått siden de traff hverandre, og siden den gang har det blitt mange turer, både med og uten barn. Det hele toppet seg med et frieri i Rondane, på stedet der de begynte å gå sine første turer.

-Vi er en storfamilie med fem barn – Mari er mammaen til Jakob (8), Simen (14), Sander (19) og Mathea (22), og Tone er mammaen til Kasper (12). Og da det var på tide at «dine og mine» også skulle bli kjent, hva var vel da bedre enn å dra på tur sammen? I skog og fjell fant vi en naturlig form på samværet, forteller Mari Gjersøe.

Turene lot dem skape et fellesskap og dele gleder, samtidig som det alltid var mulig å trekke seg tilbake for litt alenetid i teltet. Den nye storfamilien ble en gjeng med god turdynamikk. Mari og Tone mener at familier har mye å hente på å ta med seg barna på tur. Alle får vist frem nye sider av seg selv, og mestringsfølelsen når man står på toppen, er enorm.

Fiskekrok i leppa

Noen «turblemmer» har familien fått med seg i sekken.

-Vi har smertelig fått erfare hvor lang kø det kan være til båten for å gå turen over Besseggen. At en fisketur kan ende med kroken i leppa og sykehusbesøk. Og hvor viktig det er å ha med hodelykt til både små og store når man ankommer fjellet etter mørkets frembrudd, forteller Mari.

De har også oppdaget hvor mye enklere det er å gå en bestemt tur for andre eller tredje gang, fordi de først da har hatt informasjonen de trengte.

-Nettopp dette ble spiren til denne boka. Før første tur bør man ha skaffet seg nok og god informasjon, sier Tone, og nå har de skrevet boka de kunne ønske de hadde før de la ut på tur for første gang.

Med barna på Norges tak” gir hele familien det de trenger for å nå til topps – og for å ha det hyggelig, komfortabelt og trygt underveis. Også hvis man er en helt fersk fjellvandrer.

Med barna på Norges tak

“Med barna på Norges tak” guider familier trygt gjennom 20 ikoniske toppturer med barn – etappe for etappe. Forfatterne er godt kjent i den norske fjellheimen og presenterer nøye utvalgte turforslag i Jotunheimen, Aurland, Rondane og Dovrefjell, Lysefjorden, Romsdalen, Midt-Telemark og på Hardangervidda.

Boka legger vekt på ekte turglede og hvordan du best motiverer barna på veien til uforglemmelige minner. I tillegg får du konkret informasjon om overnatting og øvrige aktiviteter, samt råd om pakking, turmat og trygg ferdsel året rundt. Boka er rikt illustrert med fargerike kart og inspirerende bilder – og stadige turtips til barna fra lemenet Lenny!

Tone Tjøstheim og Mari Gjersøe har til sammen fem barn i alderen 8 til 23 år. De jobber til daglig som henholdsvis sosionom og jurist, men bruker det meste av fritiden i naturen og til fjells – helst sammen med barna, som selv har blitt bitt av basillen. Dette er deres første bok, og slippfesten er på Stasjonen i Tønsberg lørdag 15. april.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.