T. v.: Gunn Helene Arsky, Magne Tuxen og Åsmund Helland Bjertnæs. Kjøkkenpersonale i Færder sentralkjøkken fikk både foredrag og praktisk undervisning tirsdag.

Mat som medisin for kjøkkenpersonalet

22. august, 2023

15:56

Ingen kommentar

Tirsdag ble prosjektet “Mat som medisin”, i regi av Nøtterøy Pensjonistforening, innledet med foredrag og praktisk opplæring av kjøkkenpersonalet i Færder Sentralkjøkken.

Foredragsholdere var Åsmund Helland Bjertnæs fra Ekenes gård på Nøtterøy, og Gunn Helene Arsky, som er ernæringsfysiolog og har mat og yoga som lidenskaper.

Åsmund fortalte om salatproduksjon på Ekenes gård – helt fra spirer til håndskåret og butikkferdig salat. Gunn Helene viste gjennom en lysbildeserie hvordan vi enkelt kan bytte ut ingredienser i maten for å få den mye sunnere og nyttig for oss.

Deretter ble kjøkkenpersonalet i Færder delt opp i lag som hver skulle lage fem retter etter Gunn Helenes oppskrifter, og deretter samles til et måltid. Salaten i måltidet var selvsagt levert av Ekenes gård.

-Dette er introduksjonen på prosjektet vårt, sier leder Magne Tuxen i Nøtterøy Pensjonistforening.

-Om en knapp måned starter Mat som medisin-kurs for seniorer i Færder. Det blir i alt åtte kursdager frem til våren neste år. På den måten får vi dekket alle seniorer i kommunen vår – de som er avhengig av tilkjørt middag, og de som lager middag selv.

Prosjektet Mat som medisin kjøres som en pilot i Færder før det skal rulles ut i hele landet.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *