Mat

Over halvparten av oss spiser riskrem til dessert på julaften
En fersk undersøkelse viser at over halvparten av dem som spiser dessert på julaften velger riskrem....
Lite rester av plantevernmidler i norskprodusert mat
Innholdet av plantevernmiddelrester i mat på det norske markedet er lavt. Det er flest funn av plantevernmiddelrester...
Ikke la julekakene ende i søpla: Her er smarte måter å bruke dem på
2 av 10 kaster mer mat i løpet av desember enn ellers i året. Det viser en ny undersøkelse utført av...
– Folk tar feil om ribbefettet
Det er fettet under svoren som sikrer en vellykket juleribbe med sprø svor. Likevel er det bare 5 % av...
Dette er barnas julematfavoritter
Barn liker godt tradisjonell julemat, ifølge foreldrene deres. Det er nesten helt jevnt mellom ribbe...
Mer norsk julemat i år
Nesten all julematen vil i år være produsert av norske bønder, viser tall fra Landbruksdirektoratet. Det...
Noe av det sunneste du kommer til å spise i julen
Julen er tiden for god mat og hygge, og den tradisjonelle maten står sterkt blant de fleste. Ofte får...
Krumkakene har klatret øverst på lista over de sju slag igjen
Krumkakene har kjempet seg tilbake til toppen på listen over favorittkakene til folket. Og vi baker dem...
Halvparten av alle nordmenn spiser fortsatt matpakke
Den tradisjonelle norske matpakken står fortsatt sterkt blant oss nordmenn. Omtrent halvparten har jevnlig...
Stram økonomi; Spis grønt og billig
Økte kostnader gjør at mange må gjøre justeringer i både levevaner og handlekurven, men ikke la det gå...
Test av müsli- og granola: Unngå sukkerbombene
Forbrukerrådet har testet 35 ulike müsli- og granolablandinger. Resultatene viser store prisforskjeller,...
Færre mandelpoteter enn normalt
BAMA er ferdig med lagertellingen for norsk potet. Tallene viser at frukt- og grøntselskapet har 28 prosent...
Felleskjøpet lanserer julebrus
Med smak av bringebær fra norske bønder kan du for første gang få tak i fjøsnissebrus til jul. Denne...
Høsten - høysesong for å spise norske råvarer
Høsten er høysesong for norske råvarer. Rotgrønnsakene høstes, lammet kommer ned fra fjellet og hagene...
Utekos med reinskav på primus
Du trenger ikke gå langt for å oppleve at maten smaker ekstra godt ute. Med reinskav og primus i sekken...
Bruk høsten til å bake grove havrebrød
Det har vært krevende å dyrke norsk mathvete i år, men havreavlingen er nesten som normal. Havre er sunt...
1 2 3 4 5 6 7