Mat

Slik bruker du opp restene fra julematen
Etter flere dagers matgilde kjenner mange på at de sitter igjen med mer rester enn penger. Da gjelder...
Stort smakspenn for norsk sider
Norsk siderproduksjon har hatt en formidabel utvikling. Kvaliteten er høy og smaksmangfoldet stort. Det...
Agurk fra Spania er mistenkt smittekilde i utbrudd av salmonella
Etter en omfattende utbruddsetterforskning, peker agurk fra en spansk leverandør seg ut som sannsynlig...
Hjemmelaget pålegg til julefrokosten
BY Tønsberg & Færders redaktør, Bente Wemundstad, skrev boken ”Hjemmelaget pålegg” for noen år siden....
Lussekatter mest populære hos de unge
Lussekatter er en viktig del av unge voksnes førjulstradisjoner. Nesten hver tredje nordmann mellom 18...
Slik kan kantinene hjelpe deg å spise sunnere
Fire av ti vil endre matvanene sine hjemme hvis de får smaken på nye matretter i kantinen på jobb. Kantinen...
Tonnevis med julemat på vei ut fra Nortura
Produksjonen av julemat ble påbegynt allerede i mars og nå er maten på full fart ut i markedet. Nortura...
Torunns 7 supertips for en stressfri førjulstid
Her er rådene som gjelder når førjulstiden gir deg høye skuldre. Med desember kommer førjulstid –...
Eldre trenger proteinrik kost, mørere kjøtt kan være løsningen
Mange eldre sliter med å tygge kjøtt, fordi det kan være seigt og tørt. Samtidig kan kjøttet bidra med...
Fantastisk godt år for norske gresskar
Det selges rekordmengder med norske gresskar i disse dager for å lage lykter til Halloween. Kvaliteten...
Den nye dugnaden som angår oss alle
Vi går altfor mange ganger i importfella, og vi kaster for mye mat. Det er på tide med et skikkelig krafttak....
JA! Jeg vil ha suppe!
Kortreist, bærekraftig, politisk korrekt og hele regla, men aller mest er suppe et fantastisk måltid...
Frukt og grønt inntaket stuper, vil gå på helsa løs
Nylig presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) resultater fra en fersk undersøkelse,...
Slik blir du god mett på budsjett
Store deler av befolkningen opplever en svært tøff tid økonomisk. Hva passer vel da bedre enn råd om...
Marianne og Eirik blander vin og poesi
En forfatter med brukket håndledd. En vinfestivalarrangør uten arrangementer. Med andre ord: Det var...
Derfor bør du spise løk hver dag
Løk er noe av det sunneste du kan spise, den er svært anvendelig og løfter smaken. I tillegg er løk rimelig...
1 2 3 4 5