Mat

Fantastisk godt år for norske gresskar
Det selges rekordmengder med norske gresskar i disse dager for å lage lykter til Halloween. Kvaliteten...
Den nye dugnaden som angår oss alle
Vi går altfor mange ganger i importfella, og vi kaster for mye mat. Det er på tide med et skikkelig krafttak....
JA! Jeg vil ha suppe!
Kortreist, bærekraftig, politisk korrekt og hele regla, men aller mest er suppe et fantastisk måltid...
Frukt og grønt inntaket stuper, vil gå på helsa løs
Nylig presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) resultater fra en fersk undersøkelse,...
Slik blir du god mett på budsjett
Store deler av befolkningen opplever en svært tøff tid økonomisk. Hva passer vel da bedre enn råd om...
Marianne og Eirik blander vin og poesi
En forfatter med brukket håndledd. En vinfestivalarrangør uten arrangementer. Med andre ord: Det var...
Derfor bør du spise løk hver dag
Løk er noe av det sunneste du kan spise, den er svært anvendelig og løfter smaken. I tillegg er løk rimelig...
Så enkelt lager du fårikål
Høsten er høysesong for lam og måltidet som varmer ekstra godt i høstkulden er Norges nasjonalrett –...
En vanlig husholdning kaster mat for 10 000 kroner i året
Matkasting står for 8 prosent av verdens klimagassutslipp. Både industri og forbrukere må stå sammen...
Tyttebær er minst like sunne som tranebær
Det er tyttebær-år i år og disse små røde bærene er det en mengde ulike innholdsstoffer som gjør godt...
Nystekte rundstykker til høstens supper
Mørke, kalde høstkvelder blir lune med nystekte rundstykker til suppen. Her er oppskriftene. Høstmat...
Inspirerende matpakker for hele uken
Matpakken trenger ikke være kjedelig selv om den er sunn. Her er fem spennende matpakker for hele uken. Skolen...
Sensommer i Bestemorshage
Roen har senket seg over øya, syklistene har blitt færre og det har også rulleski fantastene, merkbart...
Nå kommer Planteprisen - til de som er best på det plantebaserte
lanteprisen er en prisutdeling som skal hedre de som gir oss gode og innovative plantebaserte produkter,...
Bygg fremtiden med å se tilbake til fortiden
Matsikkerhet har gått fra å være et kjedelig tema for de få til å bli svært dagsaktuelt. I Norge produseres...
Snadder på sommergrillen
Grillet torsk i pita 600 g torskefilet i 4-6 biter olje salt grovmalt pepper Tilbehør: 4-6 pitabrød 4-6...
1 2 3 4 5 6 7