NYE METODER: Heidi Helgerud opplever at mange ikke klarer å finne den rette på egen hånd. Nå har hun startet en matchingside på nett der uortodokse metoder brukes. FOTO: Bente Wemundstad

Matcher med hjelp av stjernene

5. august, 2021

14:02

Ingen kommentar

Å finne den rette – sin perfekte sjelevenn – kan for mange vise seg å være en livslang oppgave. Svanhild Bergheim Hansen fra Tønsberg er med i matchmeg.no, og står klar til å matche sjelevenner.

BENTE WEMUNDSTAD tekst

På de vanlige datingappene som Tinder er det utseendet som lokker eller avskrekker, og man sveiper henholdsvis til høyre eller venstre. Om vedkommende liker utseendet ditt også, blir det en match, og da kan man begynne å snakke sammen.

– Det er veldig mange matcher som ikke kommer lengre enn til chatterommet. Noen kommer til et første treff, mens noen få blir til et forhold. Hos oss tar vi for oss hver av partene og jobber med de til de er klare for å gå inn i et forhold, sier Heidi Helgerud fra Drammen, som er en av driverne av matchmeg.no.

Sa opp jobben

Heidi eier firmaet som står bak, og har med seg samarbeidspartnere som bruker ulike evner for å nå målet. Det er Teresa Hageland fra Lillesand og Svanhild Bergheim Hansen fra Tønsberg.

TIDEN ER INNE: Samarbeidspartner Svanhild Bergheim Hansen fra Tønsberg mener tiden er inne for å starte denne typen matchingtjeneste. FOTO: Privat

Heidi hadde i flere år fast jobb som grafisk designer. Hele livet har hun følt at hun «ser» ting andre ikke ser, og har gjennom årene utviklet en sterk sans for hvor og med hvem vi hører til. Heidi har fordypet seg i mange ting, så som numerologi, healing, astrologi, tankefeltterapi og husbalansering. Etter at trangen til å leve mer med evnene sine ble sterkere, sa hun opp jobben sin i fjor.

–Jeg har vært taus i mye av livet, for jeg snakket ikke om alt som foregikk i meg. Det tok tid før jeg var klar til å forlate det faste. Faktisk måtte jeg selv ha coaching før jeg klarte å ta det siste skrittet, selv om jeg visste at det var riktig for meg, sier hun.

Mange sliter

Heidi har hatt klienter i mange år ved siden av jobben, og har opparbeidet seg et kundegrunnlag. I arbeidet med kundene har hun oppdaget at mange sliter med partnerskap eller å finne en partner.

– Jeg opplever at mange ikke klarer å finne sin rette partner, og det kan være mange årsaker til det. Jeg kan se hindringene, og jobbe med dem til vedkommende er klar til å møte noen, sier Heidi.

– Når vi finner en partner vi tror kan være en god match, jobber vi med denne også. De får ikke møte hverandre før vi er fornøyde med partene, og når de endelig møtes, gjøres det med stil. Vi prøver å finne på noe annerledes for å gi en ramme rundt det første møte som gir gode minner.

– I utgangspunktet ser vi ikke på utseendet. Vi ser på energien til mennesket, og bruker flere metoder for å finne ut av hva slags partner dette mennesket vil klaffe med, sier Heidi.

– Men utseendet har også en betydning. Man skal jo ikke frastøtes heller.

Menn er ikke så lett å finne, for det er mest kvinner som oppsøker en matchingtjeneste av denne typen.

– Vi leter i omgangskretsene våre. Det har en tendens til å løse seg når det er riktig, sier Heidi.

Leser mennesker

Når en person melder seg inn på matchmeg.no får de kontakt med de fire som står bak. Personen får en grundig analyse der alle virkemidler tas i bruk for å finne ut hvem dette er og hvordan de kan hjelpe til med det som står øverst på ønskelisten, nemlig en ny partner.

Teresa Hageland i Lillesand har en bred bakgrunn i yrkeslivet, blant annet som journalist. De siste årene har hun jobbet som klarsynt samt at hun har såkalte varme hender.

–Jeg leser mennesker, og min driv i dette er å bidra til at flere kan leve i harmoni, sier Teresa, som har reist verden rundt og har fått et stort nettverk.

Teresa driver en butikk i hjembyen som selger krystaller, steiner og smykker. Her tar hun også imot klienter.

Tiden er inne

Svanhild Bergheim Hansen er den tredje i teamet. Hun holder til i Tønsberg, og er klarsynt. Hun har en nettside med astrologi, og jobber som veileder og coach over telefon.

LESER MENNESKER: Teresa Hageland fra Lillesand er samarbeidspartner i matchmeg.no, og bruker sin evne til å lese mennesker. FOTO: Privat

– Jeg tar veldig fort inn andres energi, og føler det på egen kropp, sier hun.

– På den måten kan jeg bidra til å finne ut hvilke energier som passer sammen, og jeg synes det er fint å få være med i dette teamet. Dette er spennende og noe nytt, og jeg tror tiden er riktig for akkurat dette. Dette er noe helt annet enn vanlige datingsider, for vi går i dybden på mennesker når vi finner matcher.

– Men selv om vi klarer å finne to sjelevenner, er det slett ikke sikkert det blir romantikk, sier Heidi Helgerud.

– Kjærligheten er noe mystisk som ikke har et fasitsvar.

bente@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *