Mediekonsern ønsker å forenkle strømbransjen – Polaris Media investerer i strømutfordreren Elekt

23. januar, 2022

20:55

Ingen kommentar

Polaris Media investerer 15 mnok i strømutfordreren Elekt gjennom en rettet emisjon, og blir med det en av de største eierne i selskapet med en eierpost på 10 %. De kompletterer et allerede sterkt lag av investorer med investeringsfondet Sarsia Seed, Bekken Invest, tidligere Aker topp Leif Arne Langøy, tidligere banktopp Finn Haugan og energiselskapene Fosen Kraft og Ren Røros.

Elekt tilbyr i dag en av markedets billigste strømavtaler, og ble av strømbytte-tjenesten bytt.no kåret til å ha den billigste strømavtalen for dem som ønsker en strømavtale med svært lang varighet både i desember og januar. Dette står sentralt i selskapets strategi hvor kundene hos Elekt skal ha trygghet for langsiktige og billige vilkår. Selskapet annonserte derfor i desember at de ikke skal tjene penger på salg av strøm, men på det valgfrie produktet Elekt+. I Elekt+ vil man samle tjenester som skal bidra til å redusere strøm- og nettleiekostnadene ytterligere for kundene.

Konsernsjef i Polaris Media, Per Axel Koch kjenner strømbransjen godt, og var styreleder i Fjordkraft frem til i fjor vår. – Strømbransjen går for øyeblikket gjennom en stor omstilling som vil stille nye krav til neste generasjon strømselskap. Elekt er godt posisjonert for å møte denne utviklingen, og er et selskap vi har fulgt over tid, og som har vist imponerende gjennomføringskraft ved å levere på planlagte milepæler. Summen av produkt, organisasjon, styre og eiere fremstår svært solid, sier Per Axel Koch.

Daglig leder i Elekt, Arnt Inge Sætern er stolt av å få med Polaris Media på laget og tror de vil bli en viktig partner i den videre utviklingen av selskapet. – Mediebransjen generelt, og Polaris Media spesielt har vist at de er gode på digital omstilling. I en fremtid hvor salg av strøm ikke lenger vil skje via telefon- og dørsalg, men via digital markedsføring er det viktig med partnere som kan hjelpe oss å være helt i front på dette området. Polaris Media sin kompetanse og erfaring kombinert med konsernets sterke digitale posisjoner i Norge og Sverige gjør dem til en naturlig og god partner for oss i tiden som kommer. Strømbransjen står nå i den perfekte stormen, og ut av den vokser en ny gerenasjon strømselskap som vil jobbe for en sunnere og mer kundeorientert strømbransje. Med Polaris Media på laget er Elekt enda bedre posisjonert til å ta en ledende rolle i denne utviklingen, sier Sætern.

Polaris Media vil være en aktiv eier i Elekt og får etter investeringen én styreplass i selskapet. Håvard Olstad, investeringsdirektør i Polaris Media, vil representere mediekonsernet i Elekts styre. – Elekt er et spennende selskap som vi er overbevist om har et stort vekstpotensial i årene som kommer. De har vist en god kombinasjon av innovasjon og gjennomføringsevne som gjør at vi har stor tro på den videre utviklingen i selskapet. Vi gleder oss til å kunne bidra til denne utviklingen fremover, sier Olstad.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *