I VERKSTEDHALLEN: Paal F. Wilhelmsen, daglig leder av ABT Bygg AS, står her inne i verkstedhallen. Skallestad-firmaet er store på stålkonstruksjoner.

Menn av stål med solide oppdrag

2. august, 2021

12:02

Ingen kommentar

ABT Bygg AS er store på stålkonstruksjoner, og har mange spennende og store oppdrag på CV-en, blant annet Tønsberg og Færder bibliotek og en stor dokkhall på Ottersøy ved Rørvik for Moen-gruppen.

ESPEN JØRGENSEN tekst og foto

ABT Bygg AS er et entreprenørselskap lokalisert på Skallestad industriområde.

– Vi jobber hovedsakelig med næringsbygg med stål i bærekonstruksjonen. Vi er rundt 20 ansatte og i 2020 hadde vi en omsetning på cirka 70 millioner kroner, sier Børre Wilhelmsen, faglig leder og gründer.

Navnet ABT kommer av navnene til brødrene Wilhelmsen, Arve, Børre og Terje. I dag er kun Børre av brødrene med i selskapet. Paal F. Wilhelmsen, Børres sønn er daglig leder av bedriften.

STORE KONSTRUKSJONER: Firmaet har hatt mange store prosjekt og det siste året har man bygget en stor dokkhall på Ottersøy ved Rørvik for Moen-gruppen.

Fikk to stålpriser

Dere har hatt mange spennende oppdrag, og dere har levert store skipshaller og et stort slippoverbygg i Svolvær. Fortell litt om disse prosjektene.

–Ja, vi har hatt mange store prosjekt i både nærområdet og i Norland og det siste året har vi bygget en stor dokkhall på Ottersøy ved Rørvik for Moen-gruppen. Kontraktsummen var på cirka 75 millioner kroner pluss merverdiavgift, forteller Paal og Børre Wilhelmsen.

– Også i nærmiljøet har dere levert imponerende byggverk i stål, blant annet Tønsberg og Færder bibliotek. Dette bygget har dere vel også fått en pris for?

–Når det gjelder biblioteket fikk vi både den norske stålprisen og den europeiske stålkonstruksjonsprisen, sammen med byggherren som var Tønsberg kommune, noe som var moro, ingen tvil om det, sier Børre Wilhelmsen.

BIBLIOTEKET: For jobben på biblioteket fikk ABT Bygg AS den norske stålprisen og den europeiske stålkonstruksjonsprisen, sammen med byggherren som var Tønsberg kommune.

–De store hallene på Kaldnes har vi også bygget, hallen lengst vest var det første bygget, senere ble det sandblåse- og malehall, nytt kontorbygg og forlengelse av den største hallen på Kaldnes. Med imponerende 50 meter høyde og 55 meter spennvidde, sier Wilhelmsen.

Store og små oppdrag

I 1993 bygde man en stor slipphall for Skarvik AS i Svolvær.

– Den fikk vi Norland Fylkeskommunes steds- og byggeskikks pris for. 20 år senere bygde vi et dokkoverbygg for samme byggherre med samme form. Også prosjektet ved Rørvik har samme form som de to hallene i Svolvær. Bygget i Rørvik er cirka 45 meter bredt, 120 meter langt og 38 meter høyt, sier Wilhelmsen.

Det er med andre ord ikke småtteri Skallestad-firmaet bygger, men de tar også mindre oppdrag.

–Vi har hele tiden hatt flere fasaderehabiliterings prosjekter for ulike kunder. Blant annet; Solkilen 2-4 som tidligere huset Gjermundsens Auto, Spar Træleborg og Power på Kilen. Vi er nå også i gang med Narverødveien 40 og Speed båtsenter i Sandefjord, sier Paal Wilhelmsen.

Spennende lokalt prosjekt

Firmaet er nå i gang med Reperbanekaia for Tønsberg kystkultursenter.

– Den skal få 100 meter av den gamle langbanen fra Tønsberg Reperbane. Det er et morsomt og krevende prosjekt som vi har prosjektert og vi har samarbeidet med Viken Sjøtjeneste, som har lektere og graveflåter.

STÅLMENN: ABT Bygg AS er store på stålkonstruksjoner, og har mange spennende og store oppdrag på CV-en. Her ser vi Børre Wilhelmsen, faglig leder og gründer og Paal F. Wilhelmsen, daglig leder.

Vi har tidligere levert kaianlegg for Bastøy Fengsel. Tidligere også flere deler av kaianlegget til tidligere Scan- Rope. Ellers lager vi trapper, rekkverk og balkonger og vi har levert bæresystemer til flere store kontor-, forretning- og boligbygg, sier far og sønn Wilhelmsen.

Bedriftens sentrale godkjennelse er ganske omfattende, og man er også en lærlingsbedrift.

– Bedriften har bred erfaring og har mange flinke fagfolk, vi har også CE sertifisering for prosjektering og produksjon, sier daglig leder.

Som nevnt innledningsvis har Skallestad-firmaet over rundt 20 fast ansatte, hvorav en sivilingeniør og to ingeniører, med lang erfaring.

espen@byavisatonsberg.no

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *