KURSHOLDER: Tone Hansen ønsker at eldre skal ha flere gode leveår.

Mestringskurs for unge eldre

1. september, 2021

03:36

Ingen kommentar

Tønsberg Kommune arrangerer et mestringskurs for unge eldre i alderen 60-75 år, som er i en overgangsfase. Hensikten med kurset er å skape motivasjon til å ta gode valg som kan være med på å endre levevaner i en helsefremmende retning.

VILDE SUNDET tekst

Gode levevaner

Det er psykolog Tone Hansen (50) som leder dette kurset. Kurset er gruppebasert og foregår over 6 uker med totalt 12 samlinger. Har du fundert på hvordan livet blir når du blir pensjonist? Eller kanskje du har vært pensjonist i noen år og ønsker å forbedre helsen din og ha flere gode leveår?

–Målet vårt er å gi de unge eldre som er i en overgangsfase, motivasjon til å opprettholde en god og sunn livsstil, forteller Tone. Forskning viser at det er gunstig sett forebyggende for eldre, for overgangsfaser kan gi muligheter og endringer som kan være utfordrende. Vi ønsker at de unge eldre skal få flere gode leveår og beholde en god helse til tross for økende alder.

Temaundervisning

Gjennom temaundervisning vil deltakere få kunnskap og psykologiske verktøy som kan bidra til å øke motivasjonen og ferdigheter til å gjøre endringer i levevaner som kan styrke psykisk og fysisk helse. Det vil være en del prat om generell helse og livskvalitet, men det vil vinkles inn mot aldersrelevante utfordringer.

Deltakerne vil få ulike fysiske og kulturelle opplevelser. Inspirasjonen er at de skal bli kjent med kommunens ulike tilbud som kan gi økt fysisk aktivitet og deltakelse i samfunnet.

Målet med kurset

Målet med kurset er i bunn og grunn at man skal ha flere gode leveår, en helsefremmed livsstil og få mestringsfølelse av å mestre sitt eget liv tross helse og aldersutfordringer. Det legges også til rette for at skapes nye bånd mellom deltakerne gjennom felles opplevelser.
vilde@byavisatonsberg.no

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *