Middag på Færder frivilligsentral

21. november, 2023

20:33

1 kommentarer

Et hyggelig selskap for hvem som helst der man ikke trenger å kjenne noen, for der er det mange som ikke kjenner noen – og da blir man jo kjent!

Tekst: Gunnar Svendsen

«Jeg planlegger å spise middag på byen», sa Berit til meg her om dagen. Berit kommer rett som det er med gode forslag og når det gjelder mat, så er jeg ikke vond å be. «Kanskje vi skal spise middag ute annenhver torsdag», sa Berit. «Hvilken restaurant skal vi gå på», spurte jeg. «Færder frivilligsentral,», svarte Berit. Jeg ble overrasket.

Færder frivilligsentral arrangerer annenhver torsdag Eldre ut på middag. Neste middag er 30. november og den siste er 14. desember. Frivilligsentralen arrangerer henting for de som har behov for det. Det planlegges å videreføre prosjektet i 2024. Tiltaket er meget populært og det dekkes som til selskap. Dyktige frivillige sørger for serveringen og skaper trivsel hos gjestene. Vi kjente ingen og ble kjent med andre som ikke kjente noen. Ved et rundt bord oppdaget vi en hel gjeng som møttes etter at de hadde deltatt på Færder kommunes kurs Lyst på livet. Det var ingen musikk så praten gikk livlig rundt ved alle bordene. Vi fikk servert nydelig Irish stew, kaffe og ostekake. Jeg er en kjøttelsker og stewen var helt etter min smak. 

Når jeg først skriver om Frivilligsentralen så er det endel ting som må nevnes. Sentralen har en rekke aktiviteter. Barselkafé på mandager, Sammalingskurs med Solfrid på tirsdager, torsdagskafé med strikketreff og demenskoret i Færder på onsdager for å nevne noe av det.

SWAP. Sentralen har en bytte-bod som er åpen på mandager fra 11:00 til 14:00 og på tirsdager fra 14:00 til 17:00 (Uten kafé). Her kan du hente rene, pene klær og sko, helt gratis! Har du klær du ikke kan bruke lengre? Gi klærne til SWAP som tar imot klær og sko til alle aldre og gir klærne et nytt liv. 

Frivilligsentralens lokaler lånes ut til lag og foreninger, både på Teie og Tjøme.

Vi i Færder er heldige som har et så flott tilbud. Det er ingen selvfølge.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *