Modig bok om Putins sensur

7. mars, 2022

09:51

Ingen kommentar

BILDET: Forfatter Richard Bærug fra Larvik har skrevet bok om Putins sensur.

Hvordan kan det ha seg at den vanlige russer fremdeles hyller Putin? Også etter at han går inn og bomber et naboland der mange av dem har venner, familie og slekt?

Forfatter Richard Bærug fra Larvik har i mange år samlet informasjon om Putins stadig mer paranoide sensur, noe som førte til at han ved siste besøk i Russland ble fotfulgt, trakassert, arrestert og til slutt utvist. Likevel fullførte han boken Putin ville hatet å lese, og Forlagshuset i Vestfold tok sjansen på å gi den ut.

Boka er med på å forklare hvordan flertallet av russere ofte tenker annerledes en andre europeere, og er en påminnelse om hva som skjer når man ikke lenger makter å tenke kritisk. Boka er også en hyllest til de tøffe og uavhengige journalistene i Russland som med stor integritet fortsetter å jobbe profesjonelt til tross for hyppige drap, overfall, trusler og statlig press.

Om boken:

Statskontrollert russisk fjernsyn er kanskje hovednøkkelen til at Vladimir Putin fortsatt sitter ved makten i Russland. Informasjonskrig, propaganda og falske nyheter har vokst jevnt og trutt helt siden Putin tok over makten nyttårsaften 1999. Med stadig større intensitet har Kreml benyttet russisk media for få russere til å like, forstå og forsvare Putin og det russiske lederskapet, samt skape motvilje mot alt som er vestlig.
Denne boka er unik ved at den på en praktisk måte sammenlikner hvordan de statskontrollerte fjernsynskanalene og det som fortsatt er igjen av mer uavhengige russiske medier rapporterte om Krim, Ukraina, Norge, Baltikum, Tsjetsjenia, Georgia, historie, politikk og en rekke andre temaer.
Boka er en hyllest til de tøffe og uavhengige journalistene i Russland som med stor integritet fortsetter å jobbe profesjonelt til tross for hyppige drap, overfall, trusler og statlig press.
Boka er med på å forklare hvordan flertallet av russere ofte tenker annerledes en andre europeere, og er en påminnelse om hva som skjer når man ikke lenger makter å tenke kritisk.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *