Musikk som «våpen» for å hjelpe Ukraina sin offer for krigen Akutt-klinikker

26. februar, 2024

12:50

Ingen kommentar

Det siste året har Rotary levert 39 mobile akutt-klinikker til bruk nær fronten i Ukraina. 10 av disse er fullfinansiert gjennom Rotarianere i Norge.

Tekst: Kent Härström

Dette er tilhengere hvor tak og vegger er forsterket, de har strømaggregat og kan utstyres for kirurgisk førstehjelp, som tannklinikk eller for kvinnehelse.
Klinikken kan trekkes av en vanlig personbil, og brukes der behovene til enhver tid er størst.

For å finansiere flere mobile akutt-klinikker regner vi med å få samlet inn penger gjennom en konsert turne i Norge ved “UKRAINEN BANDURA MUSIC GROUP, “DZVINGZA”.
Deres instrument er banduren, unikt for Ukraina, og et viktig symbol i dagens frigjøringskamp siden russerne i Sovjet-tiden forbød instrumentet og forfulgte og drepte de som brukte det.
I april vil orkesteret besøke 14 steder i Sør- /og Midt-Norge, med klassiske stykker, men også med verk av vår egen Edvard Grieg.
-Vi ønsker å bygge en kulturell bro mellom våre to folk. Med bandurenes kraft skal vi skaffe mange flere klinikker som vil redde liv, sier leder for konsertturneen Tone Kolbenstvedt.

Den 16. april holde de en konsert i Tønsberg domkirke som eneste konsert i Vestfold.
Rotary i Tønsberg og omegn tar arrangøransvaret, i samarbeid med Ukrainasenteret og Tønsberg menighetsråd. Støtt opp med å komme på konsert. Kjøp billetter på VIPPS #18052 Tønsberg Rotary, kr 325.-inkl avgifter og kr 225.- inkl avgift for barn/ungdom. Skriv konsert og ditt navn i meldingsfeltet på VIPPS

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *