MENTOR: Trine Tenvik er vikar for daglig leder ved Hi5, og er Kristines mentor.

Mye matprat på Hi5

5. august, 2021

10:27

Ingen kommentar

Det er ikke til å unngå at det blir mye prat om mat, råvarer og metoder på Gründerhuset Hi5. Mat og mattilknyttet næringsliv dominerer i Tønsberg og også på Hi5.

BENTE WEMUNDSTAD tekst og foto

Foruten offentlige virksomheter, er mat den største næringen i kommunen vår. Det skyldes ikke minst store aktører som Gilde, Nortura og Tine, men også godt jordsmonn og klima. Fem av gründerbedriftene på Hi5 handler om mat, enten det er produksjon eller innovasjon. En av dem er Kristine Bonstad (28). Hun begynte tidlig å interessere seg for alt det vi puttet i kroppen, og var i det første kullet som tok Idrett, ernæring og helse på USN Bakkenteigen. Ett av semestrene tok hun i England, og det ga mersmak – for det var dit hun dro da hun skulle ta masteren.

GRÜNDER: Kristine Bonstad (28) er gründer i ernæring, og har fått plass på Hi5 – et fellesskap for gründere.

Magisk fag

Masteroppgaven, som ga tittelen Master of Science, handlet om sykelig overvekt – et problem som hele den vestlige verden står overfor.

-– Ernæringsfaget er helt magisk, sier hun. Og med den oppfatningen og faglige bakgrunnen har hun tatt plass i Hi5 for å utvikle sin egen arbeidsplass.

Kristine drev tidligere Crillio Sjokoladebar, en 100 prosent plantebasert og økologisk café og sjokoladebar i Drammen. Så ble det familieforøkelse, og hun ønsket å forme sin egen arbeidsplass.

– Jeg har ikke helt landet på hva jeg skal gjøre, men jeg vet jeg må finne måter å formidle den kunnskapen jeg har. Enten det blir via foredrag, bøker eller kursvirksomhet. Eller kanskje alt sammen, sier hun.
– Jeg tenker også mye på dette med mat ved institusjoner som sykehus og sykehjem. Når helsen svikter er maten av stor betydning.

Overhodet ikke kjedelig

Kristine lever på plantebasert mat, og finner ikke nok superlativer når hun skal beskrive kostholdet sitt. For henne handler det om å leve sunt, men også dyrevelferd.

– Plantekost har ingen begrensning, og jeg spiser veldig mye god mat. Plantebasert mat er overhodet ikke kjedelig, faktisk slutter den aldri å overraske, sier hun. På Instagramkontoen sin deler hun bilder og oppskrifter til inspirasjon for andre som vil prøve hennes kosthold. Her er det både middagsmat og kaker av lekreste slag.

Når Kristine skal nevne noe av det beste hun vet, får hun problemer med å velge. Akkurat nå er det rå vårruller fylt med grønnsaker dyppet i vegansk hoisinsaus.

–Men taco er lett å ty til også, sier hun. Også sønnen på to år lever på et plantebasert kosthold.

Tidligere har hun også utgitt e-boken «Transformer maten din – Transformer livet ditt», en bok om holistisk, sunn og plantebasert livsstil med mange veganske oppskrifter.

Mentor og kurs

På Hi5 får hun hjelp av Trine Tenvik, som for tiden vikarierer for daglig leder Marie Kobro Hanche-Olsen som er i svangerskapspermisjon. Trine fungerer som mentor for Kristine.

– På Hi5 får jeg utrolig mye bra hjelp, både av Trine og av de eksterne som holder foredrag og kurs, sier Kristine.

–Hi5 fungerer sånn at vi har kommunen med i bunnen, og så har vi sponsorer fra næringslivet som bidrar både med driftsmidler og kapital, sier Trine Tenvik, som er ansatt i Tønsberg kommune som næringsrådgiver. Hun er også koordinator i Start i Vestfold, som fungerer som et startsted for de som har lyst til å starte egen bedrift. Når bedriften har kommet over i neste fase, kan de få plass ved Hi5.
– Næringslivet i Tønsberg viser stor vilje til å hjelpe gründerbedriftene, og er rause når det kommer til å dele kunnskaper og gode råd.

Onsdagsressurser kalles dagen når gründerne kan få teoretisk og praktisk hjelp til ting som etablering, regnskap, juridiske avtaler, nettsider, søknadsprosesser og mye annet.

bente@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *