Myter, vitenskap og medisin

17. august, 2022

14:12

Ingen kommentar

Lørdag åpner utstillingen Oil nebula, spawn på Vestfold kunstsenter. Denne dagen markeres også Vestfold Kunstsenters 40 års jubileum.

Linda Morell (f. 1993, Halmstad, Sverige) arbeider med skulptur og installasjon som danner spekulative fremtider basert på myter, vitenskap og medisin. Gjennom fornyelsen av nåværende og historiske teorier rundt menneskekroppen skaper hun verk i forskjellige materialer som keramikk, metaller, glass og plast. Verkene opererer ofte med en klinisk estetikk og undersøker forholdet mellom kropp og objekt. De befinner seg mellom det menneskelige og det ikke-menneskelige både i form og konsept, de henviser til fremmedgjøring. Karakterisert ved sin materielle presisjon, kan verkene hennes forstås som hybrider og kunstige organismer.

Morell ble uteksaminert med en master fra Fakultet for kunst, musikk og design, Universitetet i Bergen i 2019 og har siden hatt soloutstillinger ved institusjoner som Nordnorsk Kunstnersenter i Svolvær og BOA i Oslo. I 2020 ble hun tildelt Norske Kunsthåndverkeres debutantpris.

Utstillingen er realisert med velvilje og støtte fra S12, Kunstsentrene i Norge, NBK Vederlagsfondet og Kulturrådet.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *