Nå blir det Tango på Farmandstredet

16. september, 2021

06:26

Ingen kommentar

Frisørkjeden Tango har kjøpt de tre Klippotequet-salongene på Farmandstredet, og Åge Ommedal skal sakte, men sikkert trekke seg tilbake etter 25 år.

BENTE WEMUNDSTAD tekst og foto

Frisørlivet til Ommedal har vært lengre enn de 25 årene han har hatt Klippotequet. Han drev tre ulike steder i Tønsberg før han flyttet inn på Farmandstredet, og han har vært frisør siden 1978.

Meget veldrevet

VELDREVET: Kai Ytredal, daglig leder i Tango AS, sier at det er veldrevne salonger de har kjøpt opp.

– Når vi nå overtar Klippotequet etter Åge, så er det med stor respekt for det flotte arbeidet han og de ansatte har nedlagt gjennom så mange år, sier Kai Ytredal, daglig leder i Tango AS. Kjeden har sitt utgangspunkt i Porsgrunn, men har kjøpt opp mange salonger på sørøstlandet. Ifølge Tangos strategiplan, som ble lagt for fem år siden, var målet å bli 35 salonger innen 31.12.2021. De har blitt 38 salonger, og har dermed overskredet sitt eget mål.

– Vi overtok faktisk Klippotequet allerede i juli, men det har ikke vært synlig ennå. Vi er opptatt av å ha med de innarbeidede navnene i den nye profileringen. Klippotequet er en meget veldrevet bedrift, og det er ingen grunn til å endre det som er velsmurt, sier Ytredal.

36 Tango-frisører

Med oppkjøpet tilsluttes 28 frisører, og med de åtte ansatte på Tango Foyn, har kjeden 36 frisører ansatt i Tønsberg.

Tango startet i 1999, og Kai Ytredal var en av de som var med og startet. I tillegg til de heleide Tangosalongene har de et fellesskap kalt Vox Hair Concept. Her eier man salongen sin selv, men er knyttet til kjeden ved felles systemer for drift og innkjøpsordning. I denne kjeden er det 97 salonger.

Egen skole

Tango har også egen frisørskole, der elevene kan begynne rett etter ungdomsskolen og komme inn i et fireårig lærlingkonsept.

– Vi har opplevd at rekrutteringen til yrket vårt har gått opp og ned, og ved å opprette denne private skolen, bidrar vi til at det blir flere frisører, sier Ytredal.

Klippotequet på Farmandstredet er tre salonger: Klippotequet L, Klippotequet Rock og Klippotequet Trend. Når den nye profileringen er på plass vil det fortsatt være gjenkjennelig for kundene.

– I Tango gjør vi alt i rolig tempo, for oss er ikke det det viktigste. Vi skal danse tango sammen! Men det er klart at på et tidspunkt må jo kundene våre bli opplyst om det, sier han.

43 år

I mellomtiden fortsetter alt som før på Klippotequet, og Åge Ommedal har ikke satt noen bestemt sluttdato for seg selv.

– Det har vært 43 morsomme år med mange uforglemmelige trender, mange fine møter med kunder og ikke minst med de ansatte, sier Ommedal.

Det området det har vært størst utvikling, er på produktsiden.

– Det skjer nesten aldri lenger at kunder og frisører får allergiske reaksjoner på de produktene vi bruker. Produktene har blitt skånsomme, både for oss som jobber med dem til daglig, og for kundene, sier Åge Ommedal.

Blir ikke lett

Når Åge Ommedal forlater salongene sine for siste gang, blir det med vemod.

– Nei, det blir ikke lett, men jeg vet jeg overlater salongene og de ansatte i gode hender hos Tango. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med dem en periode, men utover det har jeg ikke lagt noen planer. Jeg kommer nok til å holde øye med salongene selv etter at jeg slutter, om enn fra utsiden, sier han.

Klippotequet AS hadde driftsinntekter på 21 millioner i 2020.

bente@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *