LØPER FOR EN GOD SAK. (f.v.) Sverre Rosén, administrerende direktør i Circle K Norge, og Aktiv mot kreft-ambassadør og toppidrettsutøver Kasper Stadaas langer ut for kreftsaken under lanseringen av stafetten. Foto: Johnny Syversen

Nå skal Tønsberg tråkke til for kreftsaken

16. september, 2023

07:30

Ingen kommentar

På mandag skal folk i Tønsberg og omegn løpe og sykle for kreftsaken. Dette er en av de siste etappene av en fem uker lang stafett som går hele landet på langs og tvers.

– Alle er hjertelig velkomne til oss på Circle K Tønsberg på mandag. Da setter vi i samarbeid med Aktiv mot kreft opp to tredemøller og to trimsykler på stasjonene, og vi utfordrer alle gode tønsbergensere til å løpe og tråkke for en god sak, sier Johan Kraft-Johanssen, markedsansvarlig i Circle K Norge.

Håper å klare 142 km

Helle Aanesen, daglig leder i stiftelsen Aktiv mot kreft, håper både privatpersoner og lokale arbeidsplasser og organisasjoner vil stille opp på arrangementet. I løpet av dagen er målet å tilbakelegge én etappe på 142 kilometer, og deltakerne får sanntidssekundering underveis.

– Det er fantastisk at vi får bruke stasjonsnettverket til Circle K for å spre budskapet vårt og forhåpentligvis inspirere folk over hele landet til å komme i aktivitet. Samtidig håper vi å få samlet inn et betydelig beløp til arbeidet vårt, sier Aanesen.

Samler inn til kreftarbeid

Etter etappen i Kongsberg fortsetter stafetten videre til Porsgrunn på tirsdag og Bamble på onsdag. I alt 30 Circle K-stasjoner er med på stafetten, som kulminerer med målgang i Lillesand 25. september.

– Målet er at vi til sammen løper og sykler tilsvarende avstanden mellom Alta og Lillesand, fra nord til sør og øst til vest, til sammen 4250 kilometer fordelt på 30 etapper. Samtidig skal vi mobilisere lokalmiljøer rundt omkring i landet og samle inn mest mulig penger til den gode saken, sier Johan Kraft-Johanssen i Circle K Norge.

Lager treningssentre for kreftpasienter

Alle pengene som samles inn går uavkortet til Aktiv mot kreft. Stiftelsen har de siste årene bygget Pusterom på 21 av landets sykehus. Dette er treningssentre der alle med kreftdiagnose kan få tilrettelagt trening før, under og etter behandling.

– Vi tilpasser den fysiske aktiviteten for hver pasient. Persontilpasset trening er et viktig supplement til kreftbehandling. Jo tidligere du starter med trening, desto bedre er du forberedt til behandlingen du skal gjennom, sier Aanesen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *