FLYTTER SAMMEN: Ekspertisen i næringslivet i Tønsberg samlokaliseres. F. v.: Trine Tenvik -Tønsberg kommune og Hi5, Charlotte Svensen – Tønsberglivet AS, Cecilie Sørumshagen – Tønsberglivet AS, Håvard Løkke – Tønsberg Næringsforening og Richard Sand Karlsen – trainee i Tønsberglivet AS.

Næringslivskreftene samles under samme tak

1. september, 2021

15:56

Ingen kommentar

Tre enheter blir samboere, men det er lite som tyder på at det blir trekantdrama på Friends at work.

BENTE WEMUNDSTAD tekst og foto

Organisasjonene for næringslivet i Tønsberg kan ha virket litt forvirrende utad med flere aktører og konkurranse mellom partene. I løpet av de siste 13 årene har fem organisasjoner blitt til tre, og nå flytter disse tre sammen.

–Vi drar i samme retning med litt ulike innfallsvinkler, sier Cecilie Sørumshagen i Tønsberglivet.

–Det vil vises veldig godt nå som vi flytter sammen her i Foyngården.

God synergi

Tønsberg Næringsforening har bare én fast ansatt, og Håvard Løkke representerer i overkant av 300 medlemmer.

–Vi har et aktivt styre som er gode på å fange opp signaler og behov fra næringslivet, sier Løkke.
–Jeg ser bare fordeler ved samlokaliseringen vår her på Friends. Vårt fokus er å jobbe for næringslivet, se behovene som vil komme og gjøre noe med det. Tønsberglivet har byutvikling som innfallsvinkel, og med det utvikling av en næringsvennlig by. Det passer godt sammen, og jeg vet vi kommer til å få en god synergi.

Gull verdt

Den tredje parten er gründerne i Hi5, og gründermor på huset, Trine Tenvik, jubler over at gründerne nå får møte etablert næring og erfarne aktører.

–Bare det å ha såpass sterke næringslivskrefter i samme lokale er gull verdt for gründerne. Nå kan de gå inn her og slå av en prat og nyte godt av innsikt og erfaringer fra de som har drevet en stund, sier hun.

–I tillegg kommer Nav inn med en markedskontakt mot næringslivet, og kan være en ressurs. Det blir nyttig for Nav også, å være tett på næringslivet i Tønsberg.

Inngangen på Friends at work har vært låst på grunn av koronarestriksjoner, men dørene skal åpnes så fort det er mulig, og folk inviteres inn.

–Her kan det være både uformelle småprater eller formelle møter. Vi har lokaler tilpasset det meste. Folk som trenger en arbeidsplass for en dag eller noen timer, er hjertelig velkommen – her er kaffen alltid varm, sier Trine Tenvik.

Samme mål

Tønsberglivet AS har også rundt 300 medlemmer og 50 partnere i tillegg til kommunen. Tønsberglivet AS oppsto da Pulserende Kystperle AS og Tønsberg Sentrumsutvikling AS slo seg sammen til én organisasjon i september 2019.

FLYTTER SAMMEN: Ekspertisen i næringslivet i Tønsberg samlokaliseres. F. v.: Trine Tenvik -Tønsberg kommune og Hi5, Charlotte Svensen – Tønsberglivet AS, Cecilie Sørumshagen – Tønsberglivet AS, Håvard Løkke – Tønsberg Næringsforening og Richard Sand Karlsen – trainee i Tønsberglivet AS.

Hi5 er eid av Tønsberg og Færder kommuner, og det private næringslivet bidrar både økonomisk og med kompetanse. Tønsberg Næringsforening har lengst historie av de tre partene, og ble slått sammen med Tønsberg Håndverk og Industriforening våren 2008. Foreningen har historie helt tilbake til 1849.

–Det har vært mange aktører i næringslivet i Tønsberg. Nå er vi tre, og alle har ulike fokus, men i grunnen har vi samme mål: Nemlig å skape en fin by med godt grunnlag for å drive næring, sier Cecilie Sørumshagen.

–Her skal det være godt å bo, leve, jobbe og drive bedrift. Og her på huset har vi samlet de kreftene som jobber for akkurat det.

bente@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *