BMW i4 eDrive40 vant kåringen av Årets beste bilkjøp foran Volkswagen ID.Buzz. (Foto: Tomm W. Christiansen)

NAF-magasinet Motor kårer årets beste bilkjøp: Vinneren er en overraskelse

29. november, 2022

11:51

Ingen kommentar

Hvert år kårer NAF-magasinet Motor årets beste bilkjøp. Årets vinner er BMW i4 eDrive40. – Dette er nok overraskende for mange, men bilen skårer godt på alle kriteriene juryen dømmer utfra, sier Peter Raaum, redaktør i Motor.

Hva som er det beste bilkjøpet for deg vil selvfølgelig avhenge av dine behov, men juryen har ut fra et sett med kriterier funnet de bilene de mener skiller seg positivt ut.

– Vi legger vekt på hva det koster å kjøpe og eie en ny bil. Disse regnestykkene er et viktig premiss for rangeringen vi har kommet fram til, sier Raaum.

BMW i4 er ikke en bil du umiddelbart tenker på som en klassisk familiebil, og kan derfor være et noe overraskende valg på førsteplassen. Det er kombinasjonen av komfort, kvalitet, kjøreglede, rekkevidde og økonomi, som gjør at dette ble vinneren.

– Bilene på toppen av listen skal være trygge kjøp og ha en pris som er edruelig for lommeboka. I tillegg er plass, komfort, rekkevidde og kjøreegenskaper viktige faktorer for juryen, forklarer Peter Raaum

Et fast kriterium er at bilen skal kunne leveres i inneværende år, men på grunn av de omfattende leveringsproblemene på elbiler har juryen ikke vært like strenge på dette i 2022-kåringen.

Her er topplisten for årets beste bilkjøp i 2022:

 1. BMW i4 eDrive40
 2. Volkswagen ID.Buzz
 3. Renault Megane E-Tech
 4. BMW iX1
 5. Volkswagen ID.5
 6. Toyota bZ4X
 7. Nissan Ariya
 8. Mercedes EQE
 9. Kia Niro EV
 10. Volvo C40

Dette er de viktigste premissene for kåringen:

 • Alle modellene skal være nye i 2022.
 • De skal ha blitt utlevert til kunder i 2022 (se merknad).
 • De skal gi et økonomisk fornuftig og forutsigbart bilhold.
 • De har oppnådd poeng helt i tetsjiktet i Motors tester.

Merk: Invasjonen av Ukraina og nedstengninger under pandemien har gitt store forsinkelser i verdens bilproduksjon, og det rammer produsentene ulikt. Derfor stiller vi heller ikke absolutte krav her.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *