Norske revisorer vil aktivt bidra til at sanksjonene mot Russland etterleves

4. mars, 2022

10:22

Ingen kommentar

BILDET: -Vi skal gjøre alt som er i vår makt for å sikre at sanksjonene mot Russland etterleves i næringslivet, sier adm. direktør Karen Kvalevåg i Revisorforeningen.

Norske revisorer fordømmer det folkerettsstridige angrepet på Ukraina. Vi støtter de massive sanksjonene som er innført mot Russland og russiske økonomiske interesser, og vil gjøre vårt ytterste for at disse blir så treffsikre og effektive som mulig.

-Revisorene er tett på norske virksomheter, og vil være særlig årvåkne overfor de av våre kunder som har med Russland å gjøre, sier adm. direktør Karen Kvalevåg i Revisorforeningen. Vi skal gjøre alt som er i vår makt for å sikre at sanksjonene etterleves i næringslivet.

– Vårt fokus er veiledning og etterlevelse, herunder å hjelpe virksomhetene som rammes med å håndtere konsekvensene av sanksjonene, sier Kvalevåg.

– Hoveddelen av sanksjonene dreier seg om finansielle tjenester, olje og gass-sektoren, teknologi og transport/logistikk, men også handels- og tjenestesektoren vil bli berørt. Revisor vil derfor ha økt oppmerksomhet på varer og tjenester som det nå er forbudt å levere. Vi vil også ha fokus på eierskap og verdier som nå er sanksjonert, sier Kvalevåg.

– Vi er fremdeles i en tidlig fase, regelverk og detaljer om de nye sanksjonene er ennå ikke på plass. Som bransjeorganisasjon følger vi utviklingen tett, og vil sørge for at våre medlemmer til enhver tid er fullt orientert både om regelverket og revisors plikter, sier Kvalevåg.

– På vegne av den norske revisjonsbransjen og som medmenneske vil jeg uttrykke den dypeste medfølelse, sympati og støtte til det Ukrainske folket, som nå kjemper en heroisk kamp for frihet, selvstendighet og demokrati, sier Kvalevåg.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *