VIL FYLLE OPP: Anene til «Krølle», alias Kjell Gulliksen, var skraphandlere, og han har moro av å fastsette utsalgsprisen i bruktbutikken. Kirsten Kvernes skriver prislappene. Begge vil gjerne ha flere pene ting å selge.

Nøtterøy frivilligsentral med plass til flere

16. mai, 2022

17:13

Ingen kommentar

Nøtterøy Frivilligsentral er godt i gang med både kafé og brukthandel. Nå trenger de flere frivillige – og gjerne flere pene ting.

ANNE METTE STORVIK tekst og foto

Kafeen «går så det gviner», mandager står det smørbrød og vafler på menyen, torsdag er det hjemmelaget suppe. I fjor nedla frivillige 10.800 timer i denne frivilligsentralen.

­–Vi ønsker oss flere frivillige, spesielt på kjøkkenet. Vi tilbyr et hyggelig miljø hvor latteren sitter løst, sier kafé-general Kirsten Kvernes.

BLID KOKK: Liv Andresen, en av de blide kokkene du kan bli kjent med hvis du melder deg hos Nøtterøy Frivilligsentral. Og kanskje du får oppskriften på den knallgode tomatsuppen hennes?

­–Kom heller hit enn å sitte alene hjemme, oppfordrer lederen av sentralen, Elisabeth Ronander. Hun sier brukerne er flinke til å inkludere, og at de har det trivelig sammen.

­–Og så får alle gjøre det de vil, og bidra så mye de vil, understreker Kirsten Kvernes, som også er primus motor bak bruktbutikken. Hun opplyser at sentralen også kan hente rullestolbrukere.

Ting og tang

Kopper og kar, servicer og bestikk, smykker og pynteting, alt får bein å gå på i bruktbutikken.

­–Vi trenger virkelig flere ting. De kan leveres mandager eller torsdager, men vi kan også hente, sier Kvernes. Møbler tar de derimot ikke i mot.

­–Vi vil bruke overskuddet til å ha kafeen åpen flere dager, drømmen er å ha åpent i helgene, sier Kvernes. Hun tror at mange kunne trengt å «brekke opp» helga med noen timer på frivilligsentralen.

Planlegger utekafé

Nøtterøy Frivilligsentral ligger rett ved Grindstukrysset og har en romslig hage med gamle frukttrær. Røykerne har for lengst oppdaget glassverandaen, og Kvernes har planer om bord og benker i hagen slik at besøkende kan ta med kaffen og vaflene ut i sola.

LEDER: Elisabeth Ronander er den eneste ansatte på Nøtterøy Frivilligsentral. De frivillige la ned rundt fem årsverk i timer i fjor.

Marked for alle

­–25. mai arrangerer vi det vi har kalt Ekebergmert´n. Da kan alle komme og selge ting de har laget – eller brukte ting de har til overs. Voksne må bestille plass gjennom Frivilligsentralen før 16. mai og betale en symbolsk sum for å få stå her, mens barn kan selge eller bytte ting gratis, forteller Ronander.

­–Det var masse folk her i fjor og stor stemning. Det blir ponnyridning, underholdning og kafeen er selvsagt åpen, innskyter Kvernes.

Mye som skjer

­–Vi har kafé på mandager og torsdager, men det er også aktiviteter her de andre dagene i uka. Vi har malegruppe, reparasjonsgruppe, gågruppe, lesetreff, trim, kortspill, andakt, bibliotek, filosofiske samtaler, selvhjelpsgrupper og utlån av sportsutstyr, forteller Ronander.

­–Mange tror frivilligsentralen bare er for pensjonister, men det er slett ikke tilfelle. Vi har hatt både leksehjelp og ammegrupper her. Vi har en del unge mennesker blant de frivillige, men vi vil gjerne ha flere. Unge folk bør merke seg at de kan føre frivillig arbeid på CV, og at de får attest av oss etterpå, sier Ronander.

­–Og spesielt velkommen er hankjønn i alle aldre, avslutter Kirsten.

Denne saken ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2012.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *