Nøtterøy Pensjonistforenings tur til Roseslottet

28. september, 2022

12:47

Ingen kommentar

25. august reiste vi på en flott tur til Roseslottet. 37 spente personer hadde meldt seg på turen og litt over halvparten møtte opp ved Kiwi i Vestskogen, og på neste stopp ved Teiehøyden kom resten på.

Tekst og foto: Oddrun Paulsen

Unibuss med sjåfør Kenneth Dahle brakte oss trygt og behagelig fram og tilbake.

På veien ble det først deilige rundstykker og kaffe på Lierkroa. Kroa var under ombygging, men de hadde ordnet et fint rom til oss og serverte flotte rundstykker og kaffe. Vi hadde en deltaker som måtte ha glutenfritt og det kom litt i seneste laget, men pent servert og innpakket for å kunne tas med hvis tiden i kafeen ble for knapp.

Turen gikk så videre til Roseslottet hvor vi ankom i elleve-tiden.

Guidene på Roseslottet var veldig dyktige.

Været var nydelig, nesten litt for varmt egentlig. Gruppen vår ble delt i to som fikk hver sin dyktige guide som loste oss gjennom og fortalte om det vi så. Roseslottet forteller om Norge under okkupasjonen mellom 1940 og 1945 og om verdiene vi mistet og fikk tilbake.

Kunstprosjektet er skapt i takknemlighet til demokratiet, rettsstaten og humanismen.  Med fortellingen om de fem krigsårene som bakteppe, forsøker de å grave fram grunnpilarene i samfunnet vårt: Rettsstaten, demokratiet og humanismen – og holde disse skattene fram som verdier vi lett kan miste om vi ikke tar vare på dem. Verdier som stadig må forsvares og som ut gjør den grunnleggende motstandskraften i enkeltmennesket og samfunnet.

Vi hadde en fantastisk dag som ble avsluttet med deilig middag på Restaurant Rorbua på Aker brygge før sjåføren kjørte oss trygt hjem igjen.

 

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *