Ny kystledhytte

17. mai, 2022

09:20

Ingen kommentar

6. mai er det offisiell åpning av den fjortende kystledhytta i Vestfold.

ANNE METTE STORVIK tekst. OSLOFJORDENS FRILUFTSRÅD foto

Hytta ligger på Hvasser i Tjøme kommune, på en tidligere forsvarseiendom som nå er overtatt av Tjøme kommune.  Oslofjordens Friluftsråd og Tønsberg og Omegn Turistforening leier i dag eiendommen av kommunen og har satt stedet i stand til kystled og dagsutfartshytte.

Dugnad

Dugnadsgjenger har pusset opp eiendommen siden leieavtale ble inngått med Tjøme kommune. Det er lagt ned et betydelig arbeid for å sette bygningen og utearealet i presentabel stand. I forbindelse med åpningen vil OF og TOT rette en takk til alle som har bidratt.

Mangfold

I denne hytta kan barn og unge boltre seg, de kan ha ferieklubb om sommeren, det kan arrangeres helger for Barnas turlag, og ungdommen/klatregruppa kan klatre i fjellveggen.
Søndag 8. mai, arrangerer TOT sin årlige turpasstur på Hvasser. I den anledning inviteres deltakerne til å gjøre en avstikker oppom Tjønneberget hvor det blir åpent hus for alle med omvisning og orientering.

FAKTA:

Kystleden er et nettverk av rimelige overnattingstilbud langs kysten, åpent for alle. Alle kan booke seg inn på kystledhyttene, medlemmer i OF får rabatt. Det er kun mulig å bestille samme hytte tre døgn sammenhengende. Tanken er å gi mulighet til å oppleve skjærgården på en miljøvennlig måte, med både natur og kystkultur i fokus.

Denne artikkelen ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2011.

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.