Ny kystledhytte

6. mai er det offisiell åpning av den fjortende kystledhytta i Vestfold.

ANNE METTE STORVIK tekst. OSLOFJORDENS FRILUFTSRÅD foto

Hytta ligger på Hvasser i Tjøme kommune, på en tidligere forsvarseiendom som nå er overtatt av Tjøme kommune.  Oslofjordens Friluftsråd og Tønsberg og Omegn Turistforening leier i dag eiendommen av kommunen og har satt stedet i stand til kystled og dagsutfartshytte.

Dugnad

Dugnadsgjenger har pusset opp eiendommen siden leieavtale ble inngått med Tjøme kommune. Det er lagt ned et betydelig arbeid for å sette bygningen og utearealet i presentabel stand. I forbindelse med åpningen vil OF og TOT rette en takk til alle som har bidratt.

Mangfold

I denne hytta kan barn og unge boltre seg, de kan ha ferieklubb om sommeren, det kan arrangeres helger for Barnas turlag, og ungdommen/klatregruppa kan klatre i fjellveggen.
Søndag 8. mai, arrangerer TOT sin årlige turpasstur på Hvasser. I den anledning inviteres deltakerne til å gjøre en avstikker oppom Tjønneberget hvor det blir åpent hus for alle med omvisning og orientering.

FAKTA:

Kystleden er et nettverk av rimelige overnattingstilbud langs kysten, åpent for alle. Alle kan booke seg inn på kystledhyttene, medlemmer i OF får rabatt. Det er kun mulig å bestille samme hytte tre døgn sammenhengende. Tanken er å gi mulighet til å oppleve skjærgården på en miljøvennlig måte, med både natur og kystkultur i fokus.

Denne artikkelen ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2011.

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.