NY LEDER: Katarina Grønmyr elsker å holde på med klær, nå er hun den nye lederen ved Fretex butikken i Tønsberg.

Ny leder for Fretex butikken: – Har holdt på med redesign siden jeg var 10 år

4. august, 2021

11:13

Ingen kommentar

Katarina Grønmyr (51) fra Drammen er den nye leder for Fretex butikken i Tønsberg, og endelig har hun åpnet dørene og ønsker alle velkommen.

HINA ASLAM tekst

Katarina har vært interessert i trender siden hun var barn.

–Jeg kan ganske mye om design og hvordan ting lages og ivrer for at folk skal lage selv. Jeg bruker mye tid på små og store kreative prosjekter ved siden av jobb, forteller hun.

Akkurat nå er hun og samboeren, som lager elektronisk musikk, opptatt med å sette i stand den verneverdige sidebygningen i bakgården deres.

–Ellers savner jeg intenst å kunne gå på konsert og festival, forteller hun.

Opptatt av miljøet

Selv om hun har drevet med redesign siden hun lærte å sy som 10-åring, og begynte hun å jobbe med det profesjonelt i 2000. Hun startet Redesign i Fretex i 2005.

–Etter hvert som det har blitt mer fokus på miljøet i moteindustrien, har redesign blitt viktig, ikke bare fordi det er kult, men for å få til lengre bruk av klærne. Omsøm, reparasjon og tilpassing som gjør at vi bruker plaggene lengst mulig før de kasseres, er det tiltaket som har størst miljøeffekt i tekstilbransjen, forteller Katarina Grønmyr.

Hun har også vært innom bærekraftsavdelingen i Fretex, og er opptatt av Fretex-butikkenes betydning for miljøarbeidet.

–Dessuten er Fretex-butikken i Tønsberg en del av Frelsesarmeens arbeid i byen, og det er stort fokus på miljø i Frelsesarmeen, både når det gjelder og jordkloden og mennesker. Frelsesarmeen driver aktivt hjelpearbeid, og Fretex sin oppgave er å forvalte gavene folk gir til Frelsesarmeen best mulig. Vi bidrar til det sosiale arbeidet med cirka 30 millioner kroner årlig. Når det er sagt er det et tett samarbeid mellom butikken og resten av Frelsesarmeen i Tønsberg og det skal vi fortsette med, sier hun.

SKATTER: På Fretex i Tønsberg kan du finne masse fine skatter.

Nye lokaler

Butikken har nå flyttet til Rådhusgaten 1, og kafeen flytter inn i lokalet rett overfor antagelig i løpet av juni måned.

–Vi har fått mindre lokaler, og vil prøve å henge ut i butikken det som folk har lyst å finne der, og ikke bruke plass på varer som ikke er aktuelle. Det å finne ut hvilke varer som er riktige i Rådhusgaten skal vi bruke litt tid på fremover, sier Katarina.

De skal ha i hovedsak ha klær til kvinner og menn. De har også plass til noen bøker, spill og plater og litt glass og stentøy.

–Det er spennende om dagen mens vi blir kjent med nye lokaler og nye kunder, og vi som jobber i butikken blir kjent med hverandre. Så langt har vi fått gode tilbakemeldinger fra kundene, de er glade for lys og ryddig butikk der det er lett å finne godbitene. Fretex og Frelsesarmeen er en viktig aktør i bybildet og det føles godt å være der folk er og tilby påfyll av åndelig kaffe og kule klær, sier Katarina.

red@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *